Ένα βήμα πριν την τιτανομαχία

Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκονται ένα βήμα πριν το “κλείσιμο” του μεταξύ του τεράστιου ημιτελικού στο ΑΟ αλλά τους περιμένει δουλειά την Τρίτη στη Μελβούρνη!

H τιτανομαχία Νο50 ανάμεσα στους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι προ των πυλών!

Η κλήρωση του φετινού ΑΟ έφερε τους δύο θρύλους του αθλήματος στην ίδια πλευρά του ταμπλό και υποψήφιους αντίπαλους στα ημιτελικά, και πλέον βρισκόμαστε δύο ματς μακριά από να συμβεί αυτό!

Μιλάμε για τους δύο αντρικούς προημιτελικούς που θα απολαύσουμε στη Μελβούρνη την Τρίτη με ξεκάθαρα βέβαια φαβορί που θα χρειαστεί

όμως να επιβεβαιώσουν τον ρόλο τους!

Πρώτος στη Rod Laver Arena, θα μπει ο Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη του ever αναμέτρηση κόντρα στην τεράστια έκπληξη της διοργάνωσης, τον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν (05:30 GR).

Στις πρωινές συνθήκες της Μελβούρνης, που προτιμά ο 38χρονος Ελβετός, θα παίξει κόντρα σε έναν τενίστα του οποίου η αυτοπεποίθηση είναι στο…θεό ενώ κάτι συμβαίνει στην Αυστραλία και το παιχνίδι του εκτοξεύεται μιας και αυτή είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στους “8” εκεί.

Φυσικά, αυτός είναι ο 15ος προημιτελικός Grand Slam για τον Φέντερερ στο ΑΟ, συνεπώς, η διαφορά εμπειρίας και ποιότητας είναι θεωρητικά τεράστια αλλά ο “Βασιλιάς” έχει δείξει “θνητά” στοιχεία στους περισσότερους αγώνες του στη Μελβούρνη φέτος.

Κόντρα σε έναν παλιό γνώριμο θα παίξει ο υπερασπιστής του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ελάχιστοι θα πόνταραν, στην αρχή του τουρνουά, στο να βρίσκεται ο Μίλος Ράονιτς στα προημιτελικά της διοργάνωσης δεδομένης της έλλειψης αγώνων και φόρμας που είχε ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως λόγω τραυματισμών.

Και όμως, ο Καναδός κάνει ένα ασύλληπτο τουρνουά, κέρδισε στη σειρά τους Τσιτσιπά και Τσίλιτς χωρίς να χάσει σετ, το σερβίς του απλά έχει πάρει “φωτιά” και πλέον έχει “κερδίσει” την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στον καλύτερο “επιστροφέα” όλων των εποχών, τον Τζόκοβιτς (10:00 GR).

O Nόλε, βέβαια, γνωρίζει καλύτερα πως δεν έχει χάσει ποτέ από τον Καναδό σε εννιά αναμετρήσεις, γνωρίζει άριστα πώς να εξουδετερώνει τα τεράστια σερβίς του ενώ οι αργές συνθήκες της night session ταιριάζουν γάντι στο baseline παιχνίδι του μετρ του είδους.

Οι πρώτοι δύο γυναικείοι προημιτελικοί μας περιμένουν, επίσης, την Τρίτη.

Και υπάρχει το τεράστιο ντέρμπι της Άσλεϊ Μπάρτι με την Πέτρα Κβίτοβα (03:30 GR) αλλά και η αναμέτρηση που θα βγάλει για πρώτη φορά ημι-φιναλίστ σε Slam μία εκ των Τζαμπέρ-Κένιν (02:00 GR).

Mε τον κόσμο στο πλευρό της, η Μπάρτι θα επιχειρήσει να κερδίσει για τέταρτη σερί φορά την Κβίτοβα (4-3 υπέρ της Τσέχας το h2h) γνωρίζοντας ότι πια εντελώς διαφορετική παίκτρια από την Μπάρτι που αποκλειόταν εύκολα έναν χρόνο πριν από την Κβίτοβα στη Μελβούρνη.

H 25χρονη Ονς Τζαμπέρ έχει ήδη γράψει ιστορία όντας η πρώτη Τυνήσια που προκρίνεται σε προημιτελικά ενός Major, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και πάει για το νέο “μπαμ” κόντρα στη Σοφία Κένιν που κάνει πρόοδο σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται όντας μια από τις καλύτερες ανερχόμενες τενίστριες στο τουρ.

Η Αμερικανίδα είναι το φαβορί αλλά αυτό, ειδικά στο γυναικείο τένις, δεν λέει και πολλά πράγματα…

ROD LAVER ARENA – Ώρα έναρξης 02:00GR
14-Sofia Kenin (U.S.) v Ons Jabeur (Tunisia)
1-Ash Barty (Australia) v 7-Petra Kvitova (Czech Republic)
Tennys Sandgren (U.S.) v 3-Roger Federer (Switzerland)

Όχι πριν τις 10:00GR
32-Milos Raonic (Canada) v 2-Novak Djokovic (Serbia)

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ένα βήμα πριν την τιτανομαχία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα