Κύργιος: “Κατανοώ τις προσδοκίες των Αυστραλών”

Μετά την εξαιρετική του χρονιά το 2022, ο Νικ Κύργιος είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Australian Open και δηλώνει έτοιμος να διαχειριστεί την πίεση από τις προσδοκίες που έχουν γεννηθεί στους συμπατριώτες του.

Ο ταλαντούχος πλην οξύθυμος Ελληνοαυστραλός, μίλησε στο Eurosport κατά τη διάρκεια ης παραμονής του στη Σαουδική Αραβία για το Diryah Cup και

αναφέρθηκε σε αυτές τις προσδοκίες τις οποίες χαρακτήρισε δικαιολογημένες.

“Καταλαβαίνω απόλυτα να πηγαίνω στο γήπεδο με όλη αυτή την προσδοκία ότι ‘ο Νικ Κύργιος έχει υπαρκτές πιθανότητες να κερδίσει ένα Grand Slam τώρα’. Υπάρχει μεγάλη πίεση εκεί, ειδικά με το Αυστραλιανό Όπεν και όλοι στην Αυστραλία περιμένουν μεγάλα πράγματα από εμένα. Είναι πολλά που πρέπει να διαχειρίζομαι μερικές φορές. Το να είσαι στο επίκεντρο δεν είναι εύκολο” είπε ο 27χρονος, Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Αισθάνομαι ότι αντέχω αυτήν την πρόκληση. Δεν είναι εύκολο, έχω δουλέψει σκληρά για να το διαχειριστώ, να το εσωτερικεύσω και να το χρησιμοποιήσω ως κίνητρο” πρόσθεσε.

Ο Κύργιος αγωνίστηκε στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam στο Wimbledon 2022 όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα 4 σετ ενώ κέρδισε τον 7ο τίτλο της καριέρας του στο Citi Open της Ουάσιγκτον και έφτασε μέχρι τους “8” του US Open όπου αποκλείστηκε στα 5 σετ απ’τον Χατσάνοφ.

Στην Αυστραλία, ο Κύργιος στάθηκε άτυχος αφού κληρώθηκε με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο 2ο γύρο.

The post Κύργιος: “Κατανοώ τις προσδοκίες των Αυστραλών” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα