Ανασκόπηση 2022: Ο Φριτς βάζει στοπ στo αήττητο του Ράφα (vids)

Στις 9 Μαρτίου του 2022 ξεκίνησε το Indian Wells με τα φαβορί να είναι πολλά και αρκετά δυνατά για την κατάκτηση του τίτλου. Αρχή σεζόν γαρ, το πρώτο 1000άρι της χρονιάς και όλα τα μεγάλα ονόματα δίνουν το παρόν στην Καλιφόρνια. 

Όλα εκτός από ένα. Αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα απουσιάσει από ένα ακόμη μεγάλο γεγονός με τις ΗΠΑ να κλείνουν τα σύνορα σε μη εμβολιασμένους. 

Το μεγάλο φαβορί είναι ο Ράφα Ναδάλ που από τη Μελβούρνη και μετά έχει βρει ρυθμό, αρνείται να χάσει και κάνει μεγάλα παιχνίδια.

Υποψήφιοι και οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, οι οποίοι όμως θα…χαιρετήσουν από νωρίς. 

Κανείς ωστόσο δεν δίνει…σημασία στον Νο20 του ταμπλό Τέιλορ Φριτς. Ο Αμερικανός βρίσκεται στο section του Ζβέρεφ και του Καρένιο Μπούστα, ωστόσο από τη μία ο συμπατριώτης του Τόμι Πολ και από την άλλη ο Ισπανός Χαουμε Μουνάρ θα του ανοίξουν το δρόμο για τα προημιτελικά, καθώς θα αποκλείσουν Ζβέρεφ και Μπούστα. 

Ο Φριτς κερδίζει στον 1ο γύρο τον Πολωνό Μάιχρζακ με 6-1, 6-1, και στη συνέχεια κερδίζει δύσκολα τον Μουνάρ με 6-4, 2-6, 7-6(2), για να περάσει στον 4ο γύρο. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ κόντρα στον οποίον θα χρειαστεί να κάνει την ανατροπή κερδίζοντας με 3-6, 6-4, 7-6(5). 

Στους “8” ο Αμερικανός θα βρει μπροστά του τον φορμαρισμένο εκείνο το διάστημα, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, τον οποίον θα κερδίσει μετά από ένα δραματικό παιχνίδι με 7-6(5), 3-6, 6-1, ενώ στα ημιτελικά θα ξεπεράσει και το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-5, 6-4.

Στον τελικό θα βρει μπροστά του τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος προέρχεται από έναν συγκλονιστικό και επίπονο ημιτελικό κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ. 

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ο 35χρονος Ισπανός έτρεχε ένα σερί 20 νικών, όντας αήττητος στο Tour, από τον Αύγουστο του 2021 και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο παρά το γεγονός ότι βγήκε “λαβωμένος” από τον αγώνα του ημιτελικού. 

Ωστόσο, λίγο πριν από τον τελικό εμφανίστηκε πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του Τέιλορ Φριτς. Ο ίδιος μάλιστα μετά από τον τελικό δήλωσε ότι πριν από το παιχνίδι με τον Ναδάλ δεν μπορούσε καν να περπατήσει. 

Ο Αμερικανός όμως όχι μόνο κατάφερε να δείξει ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές, αλλά και επιθετικότητα όταν έπρεπε κερδίζοντας με 6-3, 7-6(5) μετά από περίπου 2 ώρες κατακτώντας τον 1ο τίτλο Masters 1000 στην καριέρα του, ενώ έγινε και ο πρώτος Αμερικανός που πήρε το Indian Wells μετά από τον Αγκάσι το 2001.

The post Ανασκόπηση 2022: Ο Φριτς βάζει στοπ στo αήττητο του Ράφα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα