Κόσοβο: Τρεις Ελληνίδες στα ημιτελικά – Στην 4άδα ο Χατζηαβραάμ

22:26 7/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Οι ελληνικές επιτυχίες συνεχίζονται στο διεθνές τουρνουά ITF Juniors (J30) στην πόλη Πέγια του Κοσόβου, με την ελληνική παρουσία να εξασφαλίζεται στον τελικό των κοριτσιών την ίδια ώρα που στα αγόρια ο Νίκος Χατζηαβραάμ συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στη διοργάνωση. 

Αν και η ημέρα ξεκίνησε με τα γήπεδα να καθαρίζονται από τη βροχή από παίκτες και γονείς, το πρόγραμμα ξεκίνησε με τις αδελφές Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου να κοντράρονται (για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία τους), στα προημιτελικά με την πρώτη να

φτάνει στη νίκη με 6-0 6-2 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. 

Με σκούπες και με ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν οι διοργανωτές παίκτες και γονείς προσπαθούν να καθαρίσουν τα courts από τη βροχή για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Πέμπτης (7/9) στο τουρνουά ITF Juniors (J30) στη πόλη Πέγια (Κόσοβο).

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 8η σερί νίκη της 15χρονης αθλήτριας του ΟΑ Θεσσαλονίκης, μετά από την κατάκτηση του τίτλου στο Κόσοβο την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα συνεχίζει χωρίς να έχει χάσει set (16-0). 

Στα ημιτελικά η Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει μια ακόμη Ελληνίδα τενίστρια, την Μαρία Τσιρώνη, η οποία μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση κέρδισε την Νο4 του ταμπλό Κάγια Νάιζερ από τη Σλοβενία με 6-1, 6-3 εξασφαλίζοντας μια θέση στα ημιτελικά, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε σίγουρα μια ελληνική παρουσία στον τελικό του Σαββάτου (9/9). 

Στα ημιτελικά θα βρεθεί και η Αλεξάνδρα Μάγια με την Νο3 του ταμπλό να παίρνει άκοπη πρόκριση με την Ρουμάνα Γκλόρια Ποπ να αποσύρεται από τη συνέχεια. Ένα βήμα πριν από τον τελικό η Μάγια θα αντιμετωπίσει την Νο2 του ταμπλό Γκρεσί Μπαϊρί από την Αλβανία και φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στο Κόσοβο, η οποία κέρδισε την Ελένη Χατζηαβραάμ με 6-3, 6-2. 

Πρόκριση στα ημιτελικά είχαμε και στην κατηγορία των αγοριών με τον εξαιρετικό Νίκο Χατζηαβραάμ να επικρατεί του Σέρβου Νόβακ Ιβάνοβιτς με 6-3, 6-3 σφραγίζοντας την πρόκριση για την 4άδα εκεί όπου θα παίξει απέναντι στον Νο2 του ταμπλό Αμάρα Χουσεΐνοβιτς από τα Σκόπια, ο οποίος επικράτησε του Τούρκου, Ντενίζ Τουρέ με 6-2, 6-2. 

Στα διπλά οι αδερφές Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου αυτή τη φορά ενώθηκαν και με 6-2, 6-2 ξεπέρασαν την αντίσταση των Άνα Μιτέφσκα (Σκόπια) και Ντεφνέ Ουρσάν (Τουρκία) παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

Αλεξάνδρα (αριστερά) και Λυδία Παναγιωτίδου (δεξιά) βρέθηκαν για πρώτη φορά αντίπαλες σε court με την Αλεξάνδρα να επικρατεί με 6-0, 6-2 για τα προημιτελικά του τουρνουά ITF Juniors (J30) στην πόλη Πέγια (Κόσοβο).

Οι πρωταθλήτριες της περασμένης εβδομάδας στο Κόσοβο, θα προσπαθήσουν να βρεθούν για 2η σερί εβδομάδα στον τελικό, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσουν στον ημιτελικό της Παρασκευής τις Νο2 του ταμπλό, Μαρία Ιβάνκοβιτς (Κροατία) και Κάγια Νάιζερ (Σλοβενία).

Ένα game μακριά από την πρόκριση βρίσκονται και οι Νο1 του ταμπλό Αλεξάνδρα Μάγια και Γκρεσί Μπαϊρί οι οποίες ήταν μπροστά με 7-5, 5-1 στην προημιτελική αναμέτρηση με τις Ντεφνέ Αϊντεμίρ (Τουρκία) και Λουίζα Φουζίλ (Σλοβενία), ωστόσο το παιχνίδι μεταφέρθηκε για την Παρασκευή λόγω σκότους. 

Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και η αναμέτρηση της Μαρίας Τσιρώνη και Ελένη Χατζηαβραάμ οι οποίες θα αγωνιζόντουσαν απέναντι στις Έλενα Παλιούρα και Γιάνα Μποζινόφσκα (Σκόπια), που νωρίτερα μέσα στην ημέρα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι του 1ου γύρου (διακόπηκε την Τετάρτη) κόντρα στις Νεχίρ Νιλ Τσελέμπι (Τουρκία) και Αρτινά Γκάσι (Μ. Βρετανία) με 6-4, 7-6(4)

Στα διπλά των αγοριών οι πρωταθλητές της περασμένη εβδομάδας στο Κόσοβο και Νο1 του ταμπλό, Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος, ηττήθηκαν από τους Νικίτα Γκριμπιάκιν (Εσθονία) και Αλεκσάντρ Τριφουνόφσκι (Σκόπια), με 7-5, 3-6, 10-3 με τον Αυγέρη να ταλαιπωρείται αυτές τις μέρες από ίωση. 

Αντίθετα ο Νίκος Χατζηαβραάμ μαζί με τον Σλοβένο Μπλαζ Στεμπλάι αγωνίστηκαν στην εξ΄αναβολής αναμέτρηση του 1ου γύρου κόντρα στους Ρούμπεν Μινγκουέζ Μερτσάν (Ισπανία) και Σίμον Ρίτερ (Αυστρία), οι οποίοι εγκατέλειψαν στα μέσα του 2ου set έχοντας κατακτήσει το 1ο με 7-6(5), ενώ στο 2ο τα δύο ζευγάρια είχαν πάρει από 2 games (2-2). 

Χατζηαβραάμ και Στεμπλάι επέστρεψαν μέσα στη ημέρα στο court για τα προημιτελικά για τον αγώνα κόντρα στους Βρετανούς Κέσεϊ Ντρέικ και Όλιβερ Πέιτζ, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω σκότους. 

The post Κόσοβο: Τρεις Ελληνίδες στα ημιτελικά – Στην 4άδα ο Χατζηαβραάμ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα