Κορέτσα: “Ο Νόλε θα είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών”

Ο πρώην Νο2 του κόσμου και πλέον ειδικός του τένις στο Eurosport Άλεξ Κορέτσα εξέφρασε την άποψή του για την κυριαρχία του Νόβακ Τζόκοβιτς, θεωρώντας πως θα θεωρείται ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών στο τέλος της καριέρας του. 

Ο Κορέτσα πιστεύει ότι ο Νόλε έχει χτίσει μια κληρονομιά για το άθλημα και δεν θα ξεχαστεί ποτέ παρά το τι μπορεί να πιστεύει ο κόσμος για τον ίδιο. 

“Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο, ο Νόβακ είναι λίγο παρεξηγημένος. Δεν ξέρω αν οφείλεται στον χαρακτήρα του. Πιθανώς όταν είναι

στο γήπεδο, κάνει πράγματα που οι άνθρωποι λίγο πολύ δεν καταλαβαίνουν” είπε ο Ισπανός. 

“Ο Ρότζερ είναι κομψός. Όλα έρχονται φυσικά στο παιχνίδι του. Και ο Ράφα είναι ο μεγαλύτερος μαχητής ολόκληρης της ιστορίας, πιθανώς” δήλωσε για τις συγκρίσεις μεταξύ των Big 3. 

“Ο Νόβακ είναι διαφορετικός. Και δεν σκέφτεται «ωχ, δεν μπορώ να σπάσω τη ρακέτα γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε 25.000 ανθρώπους και εκατομμύρια που παρακολουθούν στην τηλεόραση». Απλώς αφήνει τα συναισθήματά του να εκφραστούν” 

Ένα ακόμη Slam θα φέρει τον Τζόκοβιτς πιο κοντά στατιστικά στον τίτλο του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών. Ωστόσο, οι αντίπαλοί του πιστεύουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου, με τον Ναδάλ – ο οποίος θα επιστρέψει από τραυματισμό στο Άμπου Ντάμπι αυτή την εβδομάδα – να λέει ότι είναι «το φαβορί» για να τελειώσει την καριέρα του έχοντας τα περισσότερα Grand Slam. 

Ο Κορέτσα συμφωνεί και πιστεύει ότι είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς τη συμβολή του Τζόκοβιτς στο τένις. 

“Του αξίζουν όλα τα εύσημα γιατί για μένα μας δίνει τόσα πολλά, εντός και εκτός γηπέδου, που μπορώ μόνο να τον ευχαριστήσω, όπως και τον Ρότζερ και τον Ράφα, για όσα προσφέρουν στο άθλημά μας” 

Δανάη Μασκαλέρη

The post Κορέτσα: “Ο Νόλε θα είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα