US Open: Οι must-watch αγώνες του 1ου γύρου

Οι πρεμιέρες σ’ ένα Grand Slam πάντα κρύβουν σημαντικά παιχνίδια, τα οποία γίνονται ακόμα πιο σημαντικά καθώς οι παίκτες θα δώσουν τις πρώτες αναμετρήσεις τους και είναι λογικό να υπάρξει χρόνος προσαρμογής ακόμα κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

Αναμφίβολα το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση από τα παιχνίδια του 1ου γύρου, ίσως και από τα δύο ταμπλό, είναι αυτό του Στέφανου Τστιτσιπά με τον Μίλος Ράονιτς. Για τον Έλληνα τενίστα το US Open

είναι το μοναδικό Grand Slam στο οποίο δεν έχει φτάσει ποτέ στην 2η εβδομάδα με τις καλύτερες πορείες του να είναι το 2020 και το 2021 όπου έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο. 

Πέρσι ο Τσιτσιπάς έπεσε θύμα έκπληξης χάνοντας στην πρεμιέρα από τον Κολομβιανό Ντανιέλ Ελαχί Γκαλάν με 6-0, 6-1, 3-6, 7-5, ενώ φέτος έχει μπροστά του τον 32χρονο Μίλος Ράονιτς, ο οποίος επιστρέφει στο US Open μετά από 3 χρόνια. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ούτε για τον Καναδό το US Open είναι ένα από τα “αγαπημένα” του τουρνουά καθώς το καλύτερό του πλασάρισμα ήταν μέχρι τον 4ο γύρο (2012, 2013, 2014, 2018), ωστόσο τις δύο φορές που έχει αντιμετωπίσει τον Έλληνα τενίστα (2017) έχει βγει νικητής χωρίς να χάσει set έχοντας απειληθεί μια φορά με break-point. 

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ σερί σε πρεμιέρα σε Grand Slam, κάτι το οποίο θέλει να συνεχίσει, ενώ από την άλλη ο Ράονιτς θέλει να προχωρήσει καθώς αυτό ενδέχεται να είναι το τελευταίο US Open στην καριέρα του, καθώς ο Καναδός άφησε να εννοηθεί στο Wimbledon μετά την ήττα του στον 2ο γύρο ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που έπαιξε στο All England Club

Σίγουρα ένα παιχνίδι που αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα στην πρεμιέρα του φετινού US Open

Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα της Δευτέρας έχει ακόμα μια αναμέτρηση που αξίζει να προσέξουμε με τον πλέον ντεφορμέ της σεζόν Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ να κοντράρεται με τον επικίνδυνο Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ. 

Ο Καναδός προέρχεται από δύο πρόωρους αποκλεισμούς σε Grand Slam, καθώς ηττήθηκε τόσο στην πρεμιέρα του Roland Garros, όσο και στην πρεμιέρα του Wimbledon, ενώ πέρσι στο US Open κατάφερε να περάσει μόλις έναν γύρο. 

Σπουδαία παιχνίδια την Τρίτη

Το πάνω μέρος του ταμπλό κάνει πρεμιέρα την Τρίτη με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, όπως αυτή του Άλεξ Μόλτσαν με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Μια αναμέτρηση που ίσως έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Σλοβάκο, τον οποίον θα υποδεχθούμε (μαζί με την υπόλοιπη εθνική ομάδα της Σλοβακίας) σε λίγες εβδομάδες στο Καλλιμάρμαρο. 

Ο Μόλτσαν στο US Open έχει κάνει τη μία από τις καλύτερες πορείες του σε επίπεδο Grand Slam (3oς γύρος), ενώ από την άλλη ο ημιφιναλίστ του 2019 Ντιμιτρόφ έχει να αποκλειστεί σε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη από το 2018. 

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι του Σεμπάστιαν Μπάεζ κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς σε μια επανάληψη του ημιτελικού της περασμένης Παρασκευής με τον Αργεντίνο να παίρνει τη νίκη στα 3 set μετά από ένα παιχνίδι 3 ωρών και 17 λεπτών, με τον Κροάτη να επιθυμεί την (άμεση) ρεβάνς. 

Τα βλέμματα την Τρίτη θα πέσουν φυσικά και στο παιχνίδι του Αργεντινού Φακούντο Ντιάζ Ακόστα απέναντι στον Τζον Ίσνερ, ο οποίος είναι πιθανό αυτή να είναι η τελευταία αναμέτρηση στην καριέρα του καθώς όπως ανακοίνωσε θα αποσυρθεί από το τένις μετά το US Open, ενώ τη ρεβάνς θα ψάξει και ο Γιάνικ Σίνερ απέναντι στον Φινλανδό Έμιλ Ρουσουβόρι από τον οποίον ηττήθηκε στο πρόσφατο τουρνουά του Σινσινάτι. 

Αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον θα είναι κι αυτή του πρωταθλητή του 2020 Ντόμινικ Τιμ κόντρα στον πάντα υπολογίσιμο Καζάκο Αλεξάντερ Μπούμπλικ, με τον Αυστριακό να ψάχνει την πρώτη νίκη του μετά από την κατάκτηση του τίτλου, καθώς πέρσι είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Οι μεγάλες αναμετρήσεις της πρεμιέρας

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μίλος ΡάονιτςΦελίξ Οζέρ Αλιασίμ – Μακένζι ΜακΝτόναλντ

Τρίτη 29 Αυγούστου

Άλεξ Μόλτσαν – Γκριγκόρ ΝτιμιτρόφΣεμπάστιαν Μπαέζ – Μπόρνα ΤσόριτςΦακούντο Ντιάζ Ακόστα – Τζον ΊσνερΈμιλ Ρουσουβόρι – Αντρέι ΡούμπλεφΑλεξάντερ Μπούμπλικ – Ντόμινικ Τιμ

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)

The post US Open: Οι must-watch αγώνες του 1ου γύρου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα