Κορέτσα: “Είναι το κορυφαίο Grand Slam των τελευταίων ετών”

18:21 7/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο άλλοτε Νο2 τενίστας του κόσμου και δυο φορές φιναλίστ στο Roland Garros (1998, 2001), Άλεξ Κορέτσα, μίλησε για τις σπουδαίες αναμετρήσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο φετινό US Open.

Ο ειδικός αναλυτής του Eurosport, αναφέρθηκε στις μεγάλες εκπλήξεις που έχουν γίνει, τόσο στο ανδρικό, όσο και στο γυναικείο ταμπλό, χαρακτηρίζοντας το Major

της Νέας Υόρκης, ως το κορυφαίο των τελευταίων ετών.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Τα ματς του φετινού US Open είναι απίστευτα. Κατά την άποψή μου, δεν νομίζω πως τα courts είναι αρκετά γρήγορα, οπότε βλέπουμε πολλά, μεγάλα ράλι και απολαμβάνουμε εξαιρετικό τένις.

Όποιος θέλει να κερδίσει, πρέπει να ‘χτίσει’ τους πόντους του, να δημιουργήσει στο court και να βγάλει μερικά μεγάλα χτυπήματα. Η ατμόσφαιρα με τον κόσμο στις κερκίδες, κάνει διαφορετική τη διοργάνωση. Οι παίκτες το νιώθουν, εμείς το νιώθουμε επίσης.

Το απολαμβάνουμε όλοι πολύ. Έχουμε δει πάρα πολλά ωραία ματς φέτος, πολλούς μικρούς να κάνουν breakthrough και καταλαβαίνουμε πως το τένις των κορυφαίων, με το τένις αυτών που είναι χαμηλότερα στην κατάταξη, είναι πολύ κοντά.

Το Top20 δεν είναι τόσο μακριά με αυτούς που είναι στο Top80 και το Τop90. Οι διαφορές δεν είναι όσο μεγάλες ήταν κάποτε.

Τενίστες όπως ο Γκογιόβτζικ και ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ, έδειξαν πως μπορούν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν προκριματικά για να μπουν στο κυρίως ταμπλό.

Οι κορυφαίοι πρέπει να παίζουν ολοένα και καλύτερα όσο προχωράνε στο τουρνουά. Οι αντίπαλοι είναι πολλοί και επικίνδυνοι. Όσοι έχουν καλή φυσική κατάσταση και αντέχουν τα πολλά, μεγάλα σε διάρκεια ματς, μπορούν να κάνουν εκπλήξεις.

Είναι το κορυφαίο Grand Slam που θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια”.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κορέτσα: “Είναι το κορυφαίο Grand Slam των τελευταίων ετών” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα