Κορέτα: “Αντιλήφθηκα ότι ο Ναδάλ ήταν ξεχωριστός στα 16”

Ο Άλεξ Κορέτα μοιράστηκε αβίαστα τις σκέψεις του, σχετικά με τους Big 3, μιλώντας στο Eurosport και τους Μάτς Βιλάντερ και Γκουστάβο Κουέρτεν. Μίλησε για τη μοναδικότητα Ραφαέλ Ναδάλ, το ταλέντο του Ρότζερ Φέντερερ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και για την νοοτροπία των τριών κορυφαίων τενιστών στην ιστορία του αθλήματος.

Ο 46 χρονος Ισπανός αρχικά αναφέρθηκε στο αστείρευτο

ταλέντο του Ρότζερ Φέντερερ: “Έχω έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπος με τον Ρότζερ στις αρχές της καριέρας του. Το σέρβις του και τα τρεξίματα του ήταν εκπληκτικά, ωστόσο μπορούσες να διακρίνεις ότι ακόμα βελτιωνόταν”.

Ο Κορέτα μοιράστηκε ένα απίστευτο περιστατικό με τον Ναδάλ στην Βαρκελώνη: “Με τον Ράφα είχα ανταλλάξει μπαλιές ένα πρωί στις 9, στην Βαρκελώνη. Η θερμοκρασία ήταν περίπου στους δύο βαθμούς. Εκείνος με περίμενε χαλαρός, φορώντας αμάνικο, να ρίξω την πρώτη μπαλιά, ενώ εγώ φορούσα κασκόλ και ότι άλλο χρειαζόταν, διότι είχε απίστευτο κρύο. Έριξα την πρώτη μπαλιά και η επιστροφή του ήταν σαν δυναμίτης (boom), ενώ ήταν μόλις 16 ετών. Σταμάτησα και τον ρώτησα, πως ειναι δυνατόν να ρίχνεις με τόση δύναμη την πρώτη μπαλιά; Εκείνος μου απάντησε: Αγωνίζομαι στο 100% των δυνατοτήτων από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπάλα. Τότε αντιλήφθηκα ότι αυτό το παιδί ήταν ξεχωριστό”.

“Με τον Νόβακ δεν είχα την ευκαιρία να παίξω, όσο ήμουν ενεργός επαγγελματίας τενίστας”.

Για την νοοτροπία των Big 3 σημείωσε : “Οι τρεις αυτοί αθλητές, όσο περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να είναι καλύτεροι από τους παλιούς τενίστες σαν τον Μάτς, τον Γκουστάβο, τον Μπόρις Μπέκερ ή τον Ίβαν Λέντλ και άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι στην Ιστορία του τένις.

Έτσι θεωρώ πως όλοι δημιούργησαν ένα σύστημα, στο οποίο πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς το παιχνίδι τους, ώστε να γίνονται καλύτεροι, ενώ την ίδια στιγμή σκέφτονταν: “Γιατί να μην είμαι εγώ ο κορυφαίος στην Ιστορία”. Αυτό τους έδωσε πάθος και κίνητρο να γίνουν οι πιο επιτυχημένοι”.

"It was 9am, he was wearing a sleeveless top, I was wearing a scarf…first ball I threw to him 'boom'!"

Rafael Nadal might have 1000 wins now, but even as a 16-year-old @AlexCorretja74 knew he was going to be special. pic.twitter.com/lIpArzxalA

Eurosport UK (@Eurosport_UK) November 4, 2020

Γιάννης Μαύρος

The post Κορέτα: “Αντιλήφθηκα ότι ο Ναδάλ ήταν ξεχωριστός στα 16” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα