Τζόκοβιτς: “Εξίσου σημαντικό το Νο1 με τα Grand Slams”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιστεύει ότι είναι πιο δύσκολο να τελειώσεις μια σεζόν ως Νο 1 του κόσμου από το να παίξεις σπουδαίο τένις για δύο εβδομάδες και να κερδίσεις ένα Slam.

Πάρα τις αντίξοες συνθήκες, το 2020 αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην καριέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες ως Νο 1, το οποίο ανήκει σήμερα στον Ρότζερ Φέντερερ είναι 310 εβδομάδες. Αυτή την στιγμή ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέχει μόλις 18 εβδομάδες από αυτό το ρεκόρ, έχοντας περάσει

292 εβδομάδες στο θρόνο του ATP.

Όσον αφορά τα Grand Slams, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι επίσης κοντά στο ρεκόρ των 20 τίτλων που κατέχουν τόσο ο Ρότζερ Φέντερερ όσο και ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Μιλώντας στον Σάσα Όζμο, από τη Βιέννη όπου βρέθηκε για το Erste Bank Open, ο 33χρονος Σέρβος εξήγησε τη σημασία και των δύο αυτών των δύο ρεκόρ (Grand Slam, χρονικό διάστημα στο Νο1), στην προσπάθειά του να χαρακτηριστεί ως ο «GOAT».

“Από ό, τι έχω δει και είναι προφανές, οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν και αγαπούν το τένις, δίνουν περισσότερο βαρύτητα στους τίτλους Grand Slam και πόσες εβδομάδες είσαι στο Νο1, καθώς επίσης και στις σεζόν που είσαι Νο1 στο τέλος του χρόνου”, είπε ο Τζιόκοβιτς. “Δεν ξέρω ποιο θα επέλεγα ως το πιο σημαντικό. Για μένα και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά”.

Τα Grand Slams λαμβάνουν χώρα τέσσερις φορές το χρόνο, και ως εκ τούτου προσφέρουν σε κάθε παίκτη πολλαπλές ευκαιρίες για δόξα. Ωστόσο, ο Σέρβος θεωρεί την κατάταξη Νο1 πιο σημαντική, καθώς απαιτεί μεγαλύτερη συνέπεια και αφοσίωση.

Για το λόγο αυτό, ο μεγαλύτερος στόχος του Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή είναι να σπάσει το ρεκόρ των 310 εβδομάδων ως Νο1 του κόσμου του Ρότζερ Φέντερερ.

“Θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι ένας παίκτης έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ανθίσει, παίζοντας “το τένις της ζωής του” σε αυτές τις δύο εβδομάδες και κερδίζοντας ένα Slam σε σύγκριση με τις πιθανότητες ενός παίκτη να διατηρήσει αυτό το ρυθμό και το επίπεδο του παιχνιδιού όλο το χρόνο, το οποίο θα τον κάνει τον κόσμο Νο 1 στο τέλος της σεζόν” είπε ο Νόλε και συνέχισε: “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ιστορικό Νο 1 (ρεκόρ) είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου αυτή τη στιγμή, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι. Είμαι πολύ κοντά και ελπίζω να πετύχω αυτόν τον στόχο”.

Προχωρώντας στη συζήτηση για τον «GOAT» στο τένις, ο Σέρβος υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει γι’ αυτό. Ο Τζόκοβιτς είχε δηλώσει στο παρελθόν πως οι οπαδοί και οι ειδικοί θα το κρίνουν αυτό, αφού οι Big 3 τελειώσουν με την καριέρα τους.

“Αλλά και πάλι, δεν αισθάνομαι σωστός. Δεν αισθάνομαι άνετα να σχολιάσω ποιος είναι ο GOAT”, εξήγησε ο Τζόκοβιτς. “Θα το αφήσω αυτό στους άλλους”.

Γιάννης Μαύρος

The post Τζόκοβιτς: “Εξίσου σημαντικό το Νο1 με τα Grand Slams” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα