Κοίταξε στα μάτια τον “Πύργο”… – VIDΕΟ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε πολύ τον αγώνα του για τον δεύτερο γύρο του Rome Masters κόντρα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, αλλά ηττήθηκε από τον πολύπειρο Αργεντινό “πληρώνοντας” περισσότερο τις χαμένες ευκαιρίες που είχε για το κάτι παραπάνω στο πρώτο σετ!

Στην πρώτη του αναμέτρηση με έναν από τους καλύτερους τενίστες της τελευταίας δεκαετίας, τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ καλό τένις αλλά του έλειψε το κάτι παραπάνω για να πραγματοποιήσει μια σπουδαία έκπληξη!

Ο 19χρονος Ελληνας τενίστας αποκλείστηκε

τελικά στον δεύτερο γύρο του Masters της Ρώμης από τον Ντέλπο με 7-5, 6-3 αφού πρώτα “έβγαλε το λάδι” του Αργεντινού κυρίως στο πρώτο σετ που το διεκδίκησε επί ίσοις όροις.

Και με προϋποθέσεις θα μπορούσε να το πάρει!

Ο Στεφ μπήκε στον αγώνα με περισσή αυτοπεποίθηση, είναι εμφανές πλέον ότι δεν “κομπλάρει” όταν αντιμετωπίζει μεγαθήρια του αθλήματος και αιφνιδίασε τον Ντελ Πότρο με break από νωρίς!

Ο Ελληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από το δολοφονικό forehand του Αργεντινού, να επιβληθεί σε πολλά ράλι και να πετύχει μερικούς εξαιρετικής ομορφιάς πόντους στο φιλέ.

Ολα πήγαιναν ρολόι μέχρι το 4-3 όπου εκεί ήρθε το πρώτο κακό service game που ολοκληρώθηκε με διπλό λάθος για τον Στέφανο που άρχισε να βγάζει μια κούραση και ένα άγχος στο παιχνίδι του.

Ο Ντελ Πότρο αναθάρρησε, άρχισε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση με το forehand και πίεζε πλέον σταθερά τον Τσιτσιπά στα service game του Ελληνα τενίστα.

Ολα κρίθηκαν τελικά σε ένα επικό τελευταίο game του πρώτου σετ όπου ο Στέφανος έδωσε μια φοβερή μάχη σώζοντας συνολικά τέσσερα set point (το ένα από αυτά με μερικά “ηρωικά” βολέ) αλλά τα πολλά αβίαστα και η αδυναμία του να βρει μερικά μεγάλα πρώτα σερβίς του στοίχισαν με τον Ντελ Πότρο να εκρήγνυται μετά το τέλος του σετ, δείγμα του πόσο πολύ τον ζόρισε ψυχολογικά και αγωνιστικά ο Στέφανος.

Το 1-0 έδωσε στον Ντέλπο ένα μαξιλαράκι ασφαλείας να παίξει λίγο πιο άνετα και αντίθετα πρόσθεσε ένα ακόμα “βαρίδιο” στη ρακέτα του Στεφ που καλείτο να κάνει μια δύσκολη ανατροπή.

Ο Αργεντινός χρησιμοποίησε το μομέντουμ, έκανε από νωρίς break στο δεύτερο σετ και έγινε οδηγός στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς πιστώνεται το γεγονός ότι δεν κατέρρευσε στη συνέχεια παίζοντας πολύ καλό τένις αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει και τον έστειλε εκτός Ρώμης σε μια, κατά τα άλλα, και πάλι επιτυχημένη του εβδομάδα στο τουρ.

Ο Ντελ Πότρο θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν στη συνέχεια όπου θα χρειαστεί όλα τα διαθέσιμα όπλα στη φαρέτρα του.

Σε ματς που ξεκίνησε την Τρίτη αλλά έμεινε…μισοτελειωμένο, ο Μάριν Τσίλιτς κέρδισε πολύ δύσκολα τον Ράιαν Χάρισον με 6-7(3), 6-1, 7-6(1) και πήρε μια νίκη ψυχολογίας που τη χρειαζόταν μιας και διάγει συνολικά μια μέτρια περίοδο.

Τα back to back Masters Μαδρίτης και Ρώμης έχουν ταλαιπωρήσει αρκετούς τενίστες που τα πήγαν καλά στην Ισπανία με τον τελευταίο στη λίστα να είναι ο ημι-φιναλίστ εκεί Κέβιν Αντερσον που έχασε ένα σετ από τον Αλιάζ Μπέντενε πριν αποσυρθεί οριστικά.

Τετάρτη 16/5: 2ος Γύρος Rome Masters
Nishikori (Japan) beat Dimitrov (Bulgaria) 6-7(4), 7-5, 6-4
Fognini (Italy) beat Thiem (Autria) 6-4, 1-6, 6-3
Djokovic (Serbia) beat Basilashvili (Georgia) 6-4, 6-2
Nadal (Spain) beat Dzumhur (Bosnia & Herzegovina) 6-1, 6-0
Ramos Vinolas (Spain) beat Isner (USA) 6-7(5), 7-6(2), 7-6(5)
Carreno Busta (Spain) beat Johnson (USA) 6-4, 2-6, 6-4
Bedene (Slovenia) beat Anderson (South Africa) 6-4, 0-0 ret.
Cilic (Croatia) beat Harrison (USA) 6-7(3), 6-1, 7-6(1)
Del Potro (Argentina) beat Tsitsipas (Greece) 7-5 6-3

ROME MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Κοίταξε στα μάτια τον “Πύργο”… – VIDΕΟ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα