Καταποντισμός των φαβορί στο Ντουμπάι (vids)

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο τουρνουά WTA 500 του Ντουμπάι, καθώς άλλες τρεις Top10 τενίστριες, μετά τις Σφιόντεκ και Σβιτολίνα, και εκ των φαβορί για τον τίτλο, γνώρισαν πρόωρους αποκλεισμούς.

Συγκεκριμένα, η Νο7 του κόσμου και υπερασπίστρια του τίτλου, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, ηττήθηκε από την εντυπωσιακή Βερόνικα Κουντερμετόβα (Νο31) με 3-6, 6-4, 6-4, ενώ η Νο1 του ταμπλό, Αρίνα Σαμπαλένκα, γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-4 από την Πέτρα Κβίτοβα (Νο25).

Στην άλλη έκπληξη της ημέρας, η Νο146 στην παγκόσμια κατάταξη,

Νταγιάνα Γιάστρεμσκα, κέρδισε την Νο3 του κόσμου, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, με 6-4, 7-6(3).

Ήττα για το Νο1 του ταμπλό

Η Νο2 στον κόσμο και φαβορί για τον τίτλο, Αρίνα Σαμπαλένκα, αποκλείστηκε από την Νο25, Πέτρα Κβίτοβα, που φαίνεται να πιάνει ρυθμό μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στη σεζόν.

Σε ένα όμορφο ματς υψηλού επιπέδου, η Τσέχα είχε όλες τις λύσεις απέναντι στην επικίνδυνη Λευκορωσίδα, με τις δύο τενίστριες να παίζουν πολύ επιθετικό τένις.

Η Κβίτοβα ξεκίνησε πιο σταθερά και ήταν αυτή που έκανε πρώτη το break (2-0). Στη συνέχεια βελτίωσε και τα ποσοστά της στο σερβίς, αλλά η Σαμπαλένκα απάντησε κάνοντας break και ισορροπώντας το ματς (2-2). Tο Νο2 του κόσμου φάνηκε να πιάνει ρυθμό, αλλά δεν μπόρεσε να πιέσει την Τσέχα, με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει στα χέρια της Κβίτοβα (6-4).

Just too good @Petra_Kvitova | #DDFTennis pic.twitter.com/bQ5Nh2xDn4

wta (@WTA) February 16, 2022

Στο 2ο σετ, η Σαμπαλένκα προηγήθηκε με 0-2, αλλά και πάλι η Τσέχα ήταν αυτή που κατάφερε να στρέψει υπέρ της την κατάσταση και με δυο breaks (2-2 και 5-3), έκλεισε το ματς με 2-0. Αυτή ήταν η 3η νίκη της Κβίτοβα απέναντι στην Σαμπαλένκα και πλέον θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του τουρνουά, Γελένα Οσταπένκο, για μία θέση στα ημιτελικά.

A great match! Kvitova takes out #1 seed Sabalenka, and qualifies to Quarterfinals! pic.twitter.com/3BM8OkPOch#DDFTennis

Dubai Tennis Champs (@DDFTennis) February 16, 2022

Εκτός η υπερασπίστρια του τίτλου

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα έχει ξεκινήσει άσχημα το 2022 καθώς έχει καταφέρει να σημειώσει μόλις τρεις νίκες φέτος και είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην φορμαρισμένη Κουντερμετόβα.

Η Ρωσίδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3 στην αρχή του ματς αλλά κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα την κατάσταση φτάνοντας στο 2-3. Η Μουγκουρούθα στη συνέχεια βρήκε ξανά το break και σερβίροντας καταπληκτικά έκλεισε το σετ στο 3-6.

Στο 2ο σετ η απόδοση της Ισπανίδας στο σερβίς έπεσε σημαντικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ρωσίδα που έπαιζε πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις επιστροφές. Το σετ κατέληξε στα χέρια της Κουντερμετόβα (6-4) και το ματς ισορροπήθηκε πλήρως.

Kudermetova turns things around to her favor! pic.twitter.com/RN5EhwmHnk#DDFTennis

Dubai Tennis Champs (@DDFTennis) February 16, 2022

Το 3ο σετ δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και οι δύο τενίστριες επικεντρώθηκαν στο να μην δεχτούν break μέχρι το 10ο και καθοριστικό game, όπου η Μουγκουρούθα “αυτοκτόνησε” και με δύο διπλά λάθη χάρισε το ματς στη Ρωσίδα.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Κουντερμετόβα απέναντι στην Μουγκουρούθα και πλέον η Ρωσίδα θα αναμετρηθεί με την Τζιλ Τάιχμαν στους “8” του Ντουμπάι.

Veronika Kudermetova takes out defending champion Garbine Muguruza! pic.twitter.com/i6ieIsXXFG#DDFTennis

Dubai Tennis Champs (@DDFTennis) February 16, 2022

Συνεχίζει η Γιάστρεμσκα

Η Τσέχα, Νο3 στον κόσμο, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, δεν είχε λύσεις απέναντι στην Νταγιάνα Γιάστρεμσκα και έμεινε εκτός συνέχειας από το Ντουμπάι.

Η Ουκρανή είχε σε εντυπωσιακή μέρα το σερβίς της και με 76% κερδισμένων πόντων στο 1ο σερβίς πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με σετ και με break (6-3, 5-3). Η Τσέχα κατάφερε να πάρει το break πίσω (5-5) και να οδηγήσει το 2ο σετ σε tie-break αλλά η Γιάστρεμσκα δεν άφησε κανένα περιθώριο και με επιθετικό τένις πήρε το ματς με straight sets.

Στις “8”, η 21χρονη θα αντιμετωπίσει την επίσης Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Οι προημιτελικοί του Dubai DFTC

Κβίτοβα – Οσταπένκο
Ζαμπέρ – Χάλεπ
Κουντερμέτοβα – Τάιχμαν
Βοντρούσοβα – Γιαστρέμσκα

WTA 500 DUBAI DFTC SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Καταποντισμός των φαβορί στο Ντουμπάι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα