Ντουμπάι: Ασταμάτητη Οσταπένκο κέρδισε και την Σφιόντεκ

Μετά από τη Σοφία Κένιν η Γέλενα Οσταπένκο απέκλεισε και την Ίγκα Σφιόντεκ και μάλιστα με ανατροπή, επικρατώντας με 4-6, 6-1, 7-6(4) μετά από 2,5 ώρες. 

Με τη νίκη της αυτή η Λετονή και Νο21 του κόσμου έφτασε τις 5 στα τελευταία 6 παιχνίδια, ενώ παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης για 1η φορά στην καριέρα της σε 6 συμμετοχές, ενώ αυτή ήταν και η 1η φορά που κέρδισε δύο σερί παιχνίδια στο τουρνουά. 

Into her second quarterfinal of 2022 @JelenaOstapenk8 battles past the No.6 seed

Swiatek, 4-6, 6-1, 7-6(4)!#DDFTennis pic.twitter.com/C1JkCopQcC

wta (@WTA) February 16, 2022

Η Οστεπένκο, που παραμένει αήττητη σε τρεις αναμετρήσεις κόντρα στην Σφιόντεκ, κατάφερε να μείνει ζωντανή στο ματς μετά το break στο 11ο game του 3ου set (5-6), καθώς το πήρε πίσω ισοφαρίζοντας σε 6-6 οδηγώντας το παιχνίδι στο tie-break. 

Το service των δύο αντιπάλων δεν ήταν αυτό που θα μείνει στο παιχνίδι με την Οσταπένκο να τελειώνει το ματς με 9 διπλά λάθη, αλλά και μόλις 54% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (33/61), ενώ αντίστοιχα η Πολωνή είχε 44% (31/71).

Χαρακτηριστικό τις αδυναμίας των hold στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν το γεγονός ότι η Οσταπένκο είχε 9/22 break-points, ενώ από την άλλη η Σφιόντεκ είχε 7/14. 

Ο χορός των breaks ξεκίνησε από το 1ο set με τη Σφιόντεκ να “σπάει” τέσσερις φορές το service της Οσταπένκο με το πιο καθοριστικό break να σημειώνεται στο 10o game με την Πολωνή να κατακτά το set με 6-4.

Στο 2ο set η Οσταπένκο κυριάρχησε σε όλο το court, φτάνοντας σε 3 breaks, ενώ παραχώρησε μόλις ένα game στη Σφιόντεκ, η οποία σε εκείνο το διάστημα κέρδισε μόλις 10 πόντους στο service της (10/23).

Στο δραματικό decider η Οστεπένκο πήρε προβάδισμα με 5-3 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το παιχνίδι, όμως με 3 σερί games η Σφιόντεκ όχι μόνο ξέφυγε από τον κίνδυνο του αποκλεισμού αλλά είχε την ευκαιρία να κλείσει το ματς σερβίροντας για τη νίκη (6-5). 

Η Οσταπένκο πήρε το break πίσω (6-6), πήγε την αναμέτρηση στο tie-break εκεί όπου κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 7/4 και στην πρόκριση στα προημιτελικά για 2η σερί εβδομάδα μετά από την Αγία Πετρούπολη. 

Στις “8” η Λετονή θα αντιμετωπίσει μια εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα και Πέτρα Κβίτοβα. 

WTA 500 DUBAI DFTC SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

The post Ντουμπάι: Ασταμάτητη Οσταπένκο κέρδισε και την Σφιόντεκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα