Πρωταθλητής στην Αργεντινή ο Αλκαράθ (vids)

Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας, ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις του στο ATP Tour, κατακτώντας τον τίτλο στο Argentina Open 2023.

Στο πρώτο του τουρνουά στη χρονιά, το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 6-3, 7-5 του Κάμερον Νόρι και πανηγύρισε τον 7ο τίτλο καριέρας, σε εννιά τελικούς που έχει αγωνιστεί…

A Champion's Return

The moment @carlosalcaraz

finished his week in Buenos Aires by winning the title! pic.twitter.com/6BNF80xJ5V

Tennis TV (@TennisTV) February 19, 2023

Ο Αλκαράθ που απουσίασε από το ATP Finals 2022 και από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στη Μελβούρνη, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού κι αν δεν έχανε τη ψυχραιμία του την ώρα που σέρβιρε στο 5-3 στο 2ο σετ για τη νίκη, θα είχε πάρει ευκολότερα το τρόπαιο.

Το Νο1 του ταμπλό και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τα αναγνωριστικά πρώτα games του τελικού, ανέβασε την απόδοσή του και πέτυχε break στο 7ο game (4-3) του εναρκτήριου σετ. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον χαρισματικό Ισπανό ο οποίος ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα από τη βασική γραμμή ενώ η ταχύτητά του τον βοήθησε να έχει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα του αριστερόχειρα Νόρι.

Teeing off on the backhand pic.twitter.com/bbVEjmaEmY

Tennis TV (@TennisTV) February 19, 2023

Στο 2ο σετ ο Αλκαράθ συνέχισε να κυριαρχεί και η ανωτερότητά του πιστοποιήθηκε με νέο break στο 2ο game (2-0). Όλα έδειχναν ότι ο Ισπανός θα “καθαρίσει” εύκολα την υπόθεση τίτλο, μέχρι που ένα νευρικό service game στο 5-3, έδωσε την ευκαιρία στον Βρετανό να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Τελικά, με αφόρητη πίεση στο σερβίς του Νόρι στο 12ο game, ο Αλκαράθ πέτυχε ένα ακόμη break, απέφυγε το tie break και ολοκλήρωσε τη νίκη του μετά από 1 ώρα και 33 λεπτά.

Ηταν η 4η νίκη σε πέντε αναμετρήσεις με τον Νόρι για τον 19χρονο από τη Μούρθια ο οποίος πανηγύρισε για 7η φορά στην καριέρα του σε τελικό ATP Tour, με σημαντικότερο τίτλο αυτόν στο US Open το 2022.

Nice words @carlosalcaraz with a lovely acknowledgement to Norrie and his team…#ArgOpen2023 pic.twitter.com/sjW2qV4ptt

Tennis TV (@TennisTV) February 19, 2023

ARGENTINA OPEN  DRAW | DOUBLES DRAW

The post Πρωταθλητής στην Αργεντινή ο Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα