Η τεράστια βελτίωση στο σερβίς, ένα επιπλέον όπλο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σφράγισε ακόμη μία συμμετοχή σε τελικό του Australian Open, διεκδικώντας τον 9ο του τίτλο εκεί, όντας αήττητος ως τώρα στους οκτώ προηγούμενους.

Ο Σέρβος Νο.1 στο κόσμο μετά το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κατάφερε με άνεση να κερδίσει και τη μεγάλη έκπληξη του φετινού τουρνουά, Ασλάν Καράτσεφ με 3-0 σετ. Η απόδοση του Νόλε παιχνίδι με

το παιχνίδι ανεβαίνει και εκεί που συναντάμε ίσως τη μεγαλύτερη βελτίωση, είναι στο κομμάτι του σερβίς.

Στην αναμέτρηση με τον Γερμανό, που είναι ένας παίκτης που έχει ως κύριο όπλο το πολύ καλό σερβίς, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να σημειώσει συνολικά 23 άσσους, έναντι 21 του αντιπάλου του.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μάλιστα, ο Σέρβος κατάφερε αρκετές φορές περνώντας καλό 1ο σερβίς, να σώσει break points και να βρει καθοριστικούς άσσους, που είχε ανάγκη.

Ο ημιτελικός απέναντι με τον Qualifier Καράτσεφ, έδειξε για ακόμη μια φορά την μεγάλη άνοδο του σερβίς του. Ο Νόβακ κατάφερε να σημειώσει 17 άσσους, ενώ ακόμη σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού βρήκε πολύ καλό 1ο σερβίς. Στο 5-4 του 2ου σετ ο Σέρβος χρειάστηκε να σβήσει δύο break points, σώζοντας τα με εξαιρετικό σερβίς, μην αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο του.

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Νόλε να σερβίρει τόσο καλά και να σημειώνει τόσους άσσους, κάτι το οποίο αποδεικνύει πως έχει δουλέψει αρκετά το συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό αποτυπώνεται πλήρως μέσα στο court.

Η δύναμη σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή ακρίβεια που έχει προσθέσει, έχουν βοηθήσει τον Νόβακ να βρίσκει περισσότερους άσσους όσο περνάει ο καιρός.

Επίσης, στο παρελθόν, όταν έχανε κάποιον πόντο στο σερβίς του, βιαζόταν να εκτελέσει το 2ο, ωστόσο αυτό πλέον δεν συμβαίνει. Ο Σέρβος παίρνει το χρόνο του και προσπαθεί να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται, αποβάλλοντας την πίεση από πάνω του.

Ο Νο.1 στο κόσμο, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Τέιλορ Φριτζ στον 3ο γύρο του Australian Open, ωστόσο για καλή του τύχη αυτό φαίνεται να μην τον επηρεάζει καθόλου τη δεδομένη στιγμή στο κομμάτι του σερβίς.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Η τεράστια βελτίωση στο σερβίς, ένα επιπλέον όπλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα