Η μάχη για το Νο2 κορυφώνεται!

Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ θα δώσουν τη δική τους μάχη τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να αποκομίσουν το πολύτιμο Νο2 του ταμπλό στο επερχόμενο Αμερικανικό Όπεν!

Με όλα τα…ευτράπελα που έγιναν στο Wimbledon, που έχει βέβαια το δικό του σύστημα βαθμολόγησης για τα seedings, και την…πτώση του Ραφαέλ Ναδάλ από το Νο2 στο Νο3 του συγκεκριμένου ταμπλό, “φουντώνουν” και πάλι τα σενάρια για ποια θα είναι τα τελικά standings του τελευταίου Slam

της σεζόν, του Αμερικανικού Όπεν.

Εκεί φυσικά, δεν υπάρχουν ξεχωριστοί κανόνες αλλά θα τηρηθεί αυστηρά η θέση που ισχύει στην παγκόσμια κατάταξης για τους συμμετέχοντες αθλητές.

Όλα αυτά αφορούν φυσικά τη θέση Νο2 μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι σωρεία βαθμών να υπερασπιστεί, έχει πάρει μεγάλη διαφορά ως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο και η θέση ως Νο1 του κόσμου προς το παρόν δεν απειλείται.

Ωστόσο, Ναδάλ και Φέντερερ βρίσκονται κοντά.

Η Νο2 θέση στο Αμερικανικό Όπεν δίνει φυσικά, ενδεχόμενα, τη δυνατότητα να αποφύγει ένας εκ των δύο να αναμετρηθεί με δύο μέλη του Big3 στη σειρά για να φτάσει στον τίτλο στη Νέα Υόρκη.

Κάτι τέτοιο δεν απέφυγε ο Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon καθώς χρειάστηκε να κερδίσει στη σειρά, από το Νο2 του ταμπλό, τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από αυτόν τον άθλο με τα δύο χαμένα match points στον τελικό και τη γνωστή κατάληξη…

Ο Ναδάλ, Νο2 στον κόσμο αυτή τη στιγμή με 7.945 πόντους, είναι το φαβορί για την κατάληψη της θέσης Νο2 αλλά θα χρειαστεί να έχει καλά αποτελέσματα στο Μόντρεαλ όπου υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Τορόντο (το γνωστό Rogers Cup).

Το φετινό Rogers Cup δεν θα έχει την παρουσία των Τζόκοβιτς και Φέντερερ, ωστόσο, ο Ναδάλ είναι ο υπερασπιστής του τίτλου (κέρδισε πέρσι τον Τσιτσιπά στον τελικό), επομένως, θέλει το τρόπαιο στον Καναδά ώστε να μην έχει καμία βαθμολογική απώλεια.

Αν κερδίσει το Μόντρεαλ, το Νο2 της κατάταξης στο Αμερικανικό Όπεν γίνεται δικό του.

Από την άλλη ο Φέντερερ, αγωνίστηκε πέρσι μόνο στο Σινσινάτι, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, και το ίδιο θα κάνει και φέτος.

Έχει να υπερασπιστεί 600 βαθμούς από τον περσινό τελικό εκεί, επομένως, αν φτάσει στον τίτλο αυτή τη φορά και ο Ναδάλ δεν κερδίσει το Μόντρεαλ, το Νο2 του κόσμου θα γίνει δικό του.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στο Σινσινάτι όπως και πέρσι!

Ο Ισπανός συνήθως αποφασίζει μετά το Rogers Cup για το αν θα αγωνιστεί στο δεύτερο Masters της Αμερικανικής hard court swing και δεν αποκλείεται αν δώσει το “παρών” εκεί ειδικά αν δεν τα πάει καλά στο Μόντρεαλ και χρειάζεται ματς και βαθμούς στο τσεπάκι του!

Κώστας Αϊτάκης

The post Η μάχη για το Νο2 κορυφώνεται! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα