Η χρονιά του!

Ένα ακόμη μεγάλο αφιέρωμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, φιλοξενεί το atpworldtour.com με τίτλο “Η χρονιά που έκανε τη διαφορά”

Ένα ιδανικό φινάλε σε μια μαγική χρονιά, θέλει να πραγματοποιήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του Next Gen ATP Finals στο Μιλάνο, 6-10 Νοεμβρίου.

Πέρυσι, ο Στέφανος είχε πάει σαν αναπληρωματικός στην πρώτη έκδοση της διοργάνωσης, όμως φέτος θα είναι ο top seed, με δεδομένη την απουσία

του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο91 της παγκόσμιας κατάταξης και πριν από λίγες εβδομάδες, βρέθηκε στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ, στο Νο15 της ATP, εκεί όπου θα τερματίσει κιόλας στη φετινή χρονιά.

Με ρεκόρ 41-26 μέσα στο 2018, ο Στέφανος αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς και κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο του ATP τίτλο, πριν μερικές εβδομάδες στη Στοκχόλμη.

Είχαν προηγηθεί οι ήττες από τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ στους τελικούς των Barcelona Open και Rogers Cup.

Στα highlight της χρονιάς ήταν αναμφίβολα η εβδομάδα στο Τορόντο όπου έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο τένις αφού έγινε ο μοναδικός τενίστας (από το 1990 και την ίδρυση του ATP World Tour) που κερδίζει τέσσερις Top10 τενίστες την ίδια εβδομάδα.

Οι δύο αναμετρήσεις με τον Ναδάλ, ανάγκασαν τον Ισπανό να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο.

“Τα έχει όλα. Είναι ολοκληρωμένος τενίστας. Μεγάλο σερβίς, σπουδαία χτυπήματα από τη baseline. Είναι γενναίος. Είναι νέος, τα έχει όλα! Αν καταφέρει να βελτιώνεται θα διεκδικεί τους σημαντικότερους τίτλους στο τένις πολύ σύντομα”.

Μιλώντας για το Next Gen του Μιλάνου, ο Τσιτσιπάς είπε: “Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Οι καλύτεροι νέοι στον κόσμο, θα παίξουν μεταξύ τους. Το τουρνουά θα είναι πολύ καλό για την αυτοπεποίθησή μας γιατί είμαστε το μέλλον του τένις. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεταξύ μας από νεαρή ηλικία, να αναπτυχθούμε και να μοιραστούμε σπουδαίες εμπειρίες μαζί”.

The post Η χρονιά του! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα