Η άποψή μου: GOD SAVE THE KING

Αλήθεια τώρα? Ήρθε αυτή η ρημάδα η μέρα, που όλοι ευχόμασταν να μην έρθει ποτέ; Από τη στιγμή που άκουσα την είδηση, αυτό αναρωτιέμαι. Αλλά ναι, δυστυχώς ήρθε. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ αποσύρεται.

Ναι ξέρω, όλοι το περιμέναμε, είχε φτάσει πια και 41 αλλά όταν το συνειδητοποιείς, πονάει. Και πονάει πολύ. Μέχρι το 2003 και όντας 18 χρονών, ήξερα ότι υπάρχει και ένα άθλημα που λέγεται τένις, αλλά ουδέποτε μέχρι τότε το παρακολουθούσα. Όμως, τότε όλα άλλαξαν.

Στο Wimbledon 2003, εμφανίζεται ένας 22χρονος Ελβετός μακρυμάλλης και το

κατακτά.

Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι γινόταν κοινωνός της αλλαγής ενός ολόκληρου αθλήματος. Γιατί ναι, διάολε, ο Βασιλιάς άλλαξε την ίδια την ιστορία αλλά και το ίδιο το άθλημα. Δεν ήταν τόσο η κατάκτηση του τίτλου, όσο το ότι αυτός ο πιτσιρικάς είχε από την πρώτη στιγμή κάτι που σαγήνευε, που μάγευε, που μαγνήτιζε τον κόσμο, όπως εμένα, που μέχρι τότε δεν παρακολουθούσα αυτό το υπέροχο άθλημα. Μετά όμως έγινα φανατικός οπαδός του. Έβαλε το τένις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε κάθε σπίτι. Δισεκατομμύρια άνθρωποι έμαθαν το τένις εξαιτίας του.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Βασιλιάς, άλλαξε τον τρόπο που παιζόταν το τένις έως τότε. Μέχρι τότε υπήρχαν οι καλοί στο χώμα, οι καλοί στο σκληρό και οι καλοί στο χόρτο. Και τότε εμφανίστηκε αυτός και είπε «STOP». Εγώ θα είμαι τέλειος σε όλα. Και ήταν. Αυτός είναι η αιτία που Ναδάλ και Τζόκοβιτς είναι αυτοί που είναι σήμερα. Έπρεπε οι ίδιοι να τελειοποιηθούν για να τον φτάσουν. Αυτός είναι η αιτία που τα χρήματα στο τένις έχουν εκτοξευθεί. Αυτός είναι η αιτία που η ATP, μετά από 100 και βάλε χρόνια παράδοσης, αναγκάστηκε να κάνει όλες τις επιφάνειες πιο αργές από το 2008 και μετά, ώστε να υπάρχει λίγος ανταγωνισμός.

Διότι, μην ξεχνάμε, έως το 2008, είχε πάνω από 4 χρόνια συνεχόμενα στο Νο1. Αν απαριθμήσω τι άλλαξε στο τένις, θα γράφω για 10 σελίδες. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι υπάρχει το τένις πριν και μετά το Φέντερερ. Ποτέ κανένας αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα, δεν υπήρξε τόσο επιδραστικός στο άθλημα του όσο αυτός.

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν πρόδωσε το παιχνίδι του. Πότε δεν έγινε κυνικός για χάρη του αποτελέσματος. Απέναντι στην σημερινή κυρίαρχη τάση του τένις των εξολοθρευτών, ο Βασιλιάς πορευόταν, σαν μοναχικός καβαλάρης, με αυτό το αριστοκρατικό του στυλ, επιδιώκοντας την καλλιγραφία και την ομορφιά, γεγονός που μπορεί να του στέρησε αρκετούς τίτλους αλλά τον έκανε Θεό στην καρδιά μας.

Πέρα όμως από τον αθλητή Ρότζερ, υπήρχε και ο άνθρωπος. Μία τεράστια προσωπικότητα, μέσα και έξω από τα γήπεδα. Με μόρφωση, αναγνώριση και ήθος απέναντι στους αντιπάλους και τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Ταυτόχρονα, δε, σου έδινε την εντύπωση του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Ζεστό χαμόγελο, ευγένεια, κοιλίτσα, τρίχα, όχι μούσκουλα, αποτριχώσεις κ.λ.π. και τα παιδιά του αγκαλιά σαν χαζομπαμπάς.

Είναι ο GOAT? Οι αριθμοί σήμερα λένε όχι, γιατί Ναδάλ και Τζοκόβιτς έχουν ξεπεράσει τα ρεκόρ του. Όμως, ποιος νοιάζεται για τους αριθμούς όταν είναι ο GOAT στις καρδιές όλου του κόσμου.

Μεγάλε Βασιλιά, σε ευχαριστούμε για τις μαγικές στιγμές που μας χάρισες, σε ευχαριστούμε για τα συναισθήματα που μας προκάλεσες, σε ευχαριστούμε που μας έβαλες στον κόσμο αυτού του υπέροχου αθλήματος, το οποίο, όμως, μετά από εσένα θα είναι πολύ πιο φτωχό.

Τι είπαμε; Αποσύρθηκες; Όχι, δεν γίνεται να αποσυρθείς. ΠΟΤΕ. Θα είσαι για πάντα εν ενεργεία στις καρδιές μας.

Το ωραίο κατακτά κι ο κατακτημένος παραμένει για πάντα αιχμάλωτος. Ο κόσμος του τένις, μεγάλε Ρότζερ Φέντερερ, είναι αιχμάλωτος σου και δεν θα ελευθερωθεί ποτέ του.

Γιατί όλοι μας είδαμε «ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΑ». GOD SAVE THE KING.

Γιώργος Λαμπριανός – αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Η άποψή μου: GOD SAVE THE KING appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα