ΑΕΚ: Τα ξεκαθαρίσματα του Αλμέιδα με Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία, Μάνταλο και άλλους

Μία ημέρα μετά το αποκαλυπτικό κι επεξηγηματικό ρεπορτάζ του SPORT24 για το πώς ο Ματίας Αλμέιδα οδηγήθηκε στην απόφαση να υπολογίζει τον Λιβάι Γκαρσία για την κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, έχοντας πρώτα λάβει τη σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή, ήρθε η επιβεβαίωση από τα στόματα και των δύο για να επικυρώσει την ουσία του τρόπου με τον οποίο ο Αργεντινός πράττει. Σίγουρα δεν κάνει κάτι το οποίο εκείνοι δεν θέλουν.

Μιλώντας

για τη θέση του φορ, ο Γκαρσία είπε ότι ''αισθάνομαι άνετα όταν αγωνίζομαι στην κορυφή της επίθεσης'', ενώ ο Αλμέιδα τόνισε πως ''δεν βάζω ποτέ παίκτες σε θέσεις που δεν τους αρέσει να παίζουν''. Ας τα κρατήσουμε αυτά τα δύο, όχι τόσο προς επίρρωση του ρεπορτάζ μας, αλλά ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο ο προπονητής λειτουργεί στην καθημερινότητά του.

Το γεγονός πως ο ίδιος ο Γκαρσία παραδέχθηκε στις κατ' ιδίαν συνομιλίες που είχε με τον Αργεντινό ότι του αρέσει να παίζει ως φορ αναγνωρίζοντας ότι είναι θέση που τον φέρνει πιο κοντά στο γκολ, καταδεικνύει ότι όλα όσα συμβαίνουν, αποφασίζονται μέσα από μελέτη και συζήτηση. Δεν ισχύει άλλωστε μόνο για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, καθώς όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SPORT24, σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει και με πολλούς ακόμα. Όπως:

Με τον Νορντίν Άμραμπατ: Όταν η παραμονή του στην ΑΕΚ οριστικοποιήθηκε, ο Αλμέιδα τα είπε με τον Μαροκινό αρκετές φορές, εξηγώντας του ότι αρχικώς τον υπολόγιζε για να πάρει όλη τη δεξιά πτέρυγα σε διάταξη με άμυνα τριών στόπερ, αλλά στην πορεία το σχέδιο προέβλεπε την αξιοποίησή του ως 'game changer', όπως δηλαδή τον είδαμε να παίζει -με επιτυχία- ερχόμενος από τον πάγκο, κόντρα σε ΠΑΣ και Παναθηναϊκό.

Με τον Στίβεν Τσούμπερ: Δεν ήταν μια απόφαση ατομική η χρησιμοποίησή του σε ρόλο 'μπακ-χαφ-εξτρέμ' στην αριστερή πτέρυγα. Το κουβέντιασε με τον Ελβετό και ο διεθνής μεσοεπιθετικός επιβεβαίωσε ότι είναι ένας ρόλος που μπορεί να υπηρετήσει. Στην πορεία, όταν με το καλό επιστρέψει, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε ως εσωτερικό μέσο, καθώς έχει συζητηθεί και αυτό με τον πρώην παίκτη της Άιντραχτ.

Με τον Πέτρο Μάνταλο: Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι όλα όσα έχουν προηγηθεί, ο προπονητής είχε εξ αρχής κατά νου το πως θα απαλλάξει τον πρώην αρχηγό της ομάδας από το πρόσθετο βάρος και άγχος που τον κατατρέχουν, ώστε να πάρει όσα καλά έχει πλέον να δώσει στην ΑΕΚ. Τον είχε βασικό σε δύο ματς, τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στα επόμενα δύο. Έχουν μιλήσει αρκετές φορές κι είναι εμφανής η πρόθεση αμφοτέρων να μην κινείται όλο το σύμπαν γύρω από τον Μάνταλο, είτε επιλέγεται ως βασικός, είτε όχι. Προκύπτει ξεκάθαρα ο απαραίτητος απογαλακτισμός.

Με τον Γιώργο Τζαβέλλα: Στις αρχές του καλοκαιριού υπήρχε πρόθεση από την πλευρά της ομάδας να περιθωριοποιηθεί, να ενταχθεί δηλαδή στο γκρουπ των 'κομμένων'. Αν όμως γινόταν αυτό, η ΑΕΚ θα έκανε προετοιμασία με μοναδικό στόπερ τον Μήτογλου και ο Αλμέιδα επέλεξε να τον έχει μαζί του. Εκεί, μετά από αρκετές συζητήσεις αλλά και την πειστική παρουσία του Τζαβέλλα τόσο στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια, ο προπονητής εισηγήθηκε την παραμονή του. Κι όσο ο Μουκουντί αγνοείται, προφανώς επειδή ο κόουτς κρίνει ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα (ή δεν του κάνει;), ο διεθνής Έλληνας θα είναι βασικός.

Με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Ο Αλμέιδα γνωρίζει καλά ότι ο Σέρβος πραγματοποίησε πέρυσι ένα πολύ καλό τετράμηνο με τον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος ως εσωτερικός χαφ. Δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ωστόσο με τον ίδιο τρόπο στην ΑΕΚ, αλλά αυτό έχει την εξήγησή του και σχετίζεται με τη δουλειά που Γκατσίνοβιτς μπορεί να κάνει στις πτέρυγες πιέζοντας ψηλά, την οποία δεν βλέπει από άλλους. Με την προσθήκη του Ελίασον, ωστόσο, αναμένεται να έρθει πιο κεντρικά, ίσως και από σήμερα κόντρα στον Παναιτωλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα