Γλίτωσε το κάζο ο Τιμ!

Στον τελευταίο χρονικά αγώνα του προγράμματος στη Μελβούρνη που ολοκληρώθηκε στις 2:10 το βράδυ τοπική ώρα(!), ο Ντομινίκ Τιμ χαράμισε προβάδισμα δύο σετ κόντρα στον Μπενουά Περ αλλά πήρε τελικά τη νίκη στο τέλος κόντρα στον αξιόμαχο Γάλλο…

Το (πολύ) βραδινό πρόγραμμα φύλαγε τελικά τα καλύτερα στη δεύτερη μέρα αγώνων του Αυστραλιανού Όπεν!

Μεταμεσονύκτιο τένις είδαμε στην αναμέτρηση του Ντομινίκ Τιμ

με τον Μπενουά Περ στην οποία ο Αυστριακός όδευε προς μια νίκη ρουτίνας, προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά υπέστη αγωνιστική καθίζηση για αρκετή ώρα με συνέπεια ο Περ να ισοφαρίσει σε 2-2 και να είναι πανέτοιμος να του “κλέψει” τη νίκη.

Τελικά, μετά τις δύο το βράδυ τοπική ώρα, εξαντλημένος αλλά αποφασισμένος για τη νίκη, ο Τιμ κέρδισε τελικά τον Περ με 6-4, 6-3, 5-7, 1-6, 6-3 και απέφυγε ένα τεράστιο κάζο, το δίχως άλλο, που θα ήταν η χειρότερη συνέχεια μιας ήδη “άνευρης” αρχής στη σεζόν.

Παρά τη νίκη, η αγωνιστική εικόνα του Αυστριακού είναι ανησυχητική καθώς, ακόμα και στα σετ που κέρδισε δεν εντυπωσίασε, ενώ ερώτημα αποτελεί και η φυσική-αγωνιστική του κατάσταση καθώς μετά βίας ολοκλήρωσε τον αγώνα του πρώτου γύρου…

Μετά, λοιπόν, από δύο πρώτα σετ στα οποία δεν ήταν τρομερός, ήταν όμως επαρκής απέναντι σε έναν Περ που έκανε αρκετά λάθη, στο τρίτο σετ ο Γάλλος αποφάσισε να συγκεντρωθεί περισσότερο και να “ξεγυμνώσει” τις αρκετές αδυναμίες που έχει αυτήν την περίοδο στο παιχνίδι του ο Τιμ.

Αυτό ήταν και το ωραιότερο σετ στο ματς με τον Περ να βγάζει ψυχή, να φτάνει σε διπλό set point στο 5-4 το οποίο απόλεσε αλλά, στο 6-5, έκανε την αποφασιστική κίνηση που έβαλε “φωτιά” στο ήδη μεταμεσονύκτιο αγώνα.

Στο τέταρτο σετ, ήρθε η ολική κατάρρευση για τον Τιμ.

Ο Αυστριακός ήταν πνευματικά και σωματικά απών και μόλις σε 25 λεπτά ο Περ κέρδισε ένα από τα ευκολότερα σετ της καριέρας του που ώθησε το ματς σε πέμπτο σετ με τον Γάλλο, τη συγκεκριμένη στιγμή, να έχει το πάνω χέρι στο κομμάτι της ψυχολογίας και των δυνάμεων.

Ωστόσο, μιλάμε για τον Περ, οπότε δεν υπάρχει και ιδιαίτερη αξιοπιστία!

Ο Τιμ ήταν εμφανώς εξαντλημένος και στο πέμπτο σετ αλλά αποφάσισε να μην πέσει αμαχητί, να στοχεύσει το forehand του Περ και ό,τι γίνει.

Ο Περ δεν ανέβασε απόδοση στην αντίδραση του Τιμ και υπέστη break τη χειρότερη στιγμή, στο 3-4, και παρά το γεγονός ότι έσωσε τρία match point δεν απέφυγε μια ήττα που σίγουρα τον “πληγώνει” βάσει της προσπάθειας που κατέβαλε να επιστρέψει στο ματς.

Ο Νο7, λοιπόν, του ταμπλό συνεχίζει κανονικά και θα αντιμετωπίσει τον wild card Αυστραλό Αλεξέι Ποπίριν που κέρδισε το πρώτο του ματς σε Slam κόντρα στον Μίσα Ζβέρεφ νωρίτερα.

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Γλίτωσε το κάζο ο Τιμ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα