Εκδίκηση πρωταθλήτριας – VIDEO

Η Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκε πίσω με σετ και μπρέικ από την Κάια Κανέπι στο ντεμπούτο της στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, όμως “επιβίωσε” με νίκη στα τρία σετ απέναντι στην αθλήτρια που την είχε αποκλείσει στο περυσινό Αμερικανικό Όπεν…

Λίγους μόλις μήνες μετά την μεγάλη πρόκρισή της επί της Σιμόνα Χάλεπ στον 1ο γύρο του US Open, η Κάια Κανέπι έφτασε κοντά σε ακόμη μια σπουδαία νίκη επί της Ρουμάνας, αυτή τη φορά

στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Η Εσθονή βρέθηκε να προηγείται με 6-7(2), 1-2 και να έχει τις μπάλες στα χέρια της, όμως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA έδειξε στοιχεία μεγάλης πρωταθλήτριας και γύρισε από πολύ δύσκολη θέση για να πάρει τη νίκη στα τρία σετ.

Κάτι παραπάνω από δυο ώρες χρειάστηκε η Χάλεπ για να “σφραγίσει” το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του θεσμού, με τελικό σκορ 6-7(2), 6-4, 6-2. Στον 2ο γύρο, η περυσινή φιναλίστ θα παίξει με την επικίνδυνη Αμερικανίδα Σοφία Κενίν.

All smiles

Top seed @Simona_Halep survives a tough 1R, def. Kanepi 6-7(2) 6-4 6-2.#AusOpen pic.twitter.com/S5pnVyvgFb

— #AusOpen (@AustralianOpen) 15 Ιανουαρίου 2019

Το άσχημο σερί των πέντε σερί ηττών “έσπασε” η Χάλεπ, που πανηγύρισε την παρθενική της επικράτηση για το 2019 με αγχωτικό τρόπο, αφού έχασε το πρώτο σετ της αναμέτρησης στο τάι-μπρέικ, και στη συνέχεια έμεινε πίσω και με μπρέικ (1-2).

Κάπου εκεί, η Ρουμάνα αφυπνίστηκε. Πήρε πίσω κατευθείαν το μπρέικ της Εσθονής (2-2) και έχοντας καθαρό μυαλό έφτασε στην ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα με 6-4, για να πάρει το μομέντουμ με το μέρος της.

Στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, τα πράγματα απλουστεύτηκαν από την αρχή, αφού το 2-2 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 6-2, με τέσσερα σερί κερδισμένα γκέιμς της Νο1 τενίστριας του κόσμου, που τέλειωσε το ματς με όμορφο τρόπο.

Εκτός της Χάλεπ, το εισιτήριό της για τον επόμενο γύρο πήρε και η Ναόμι Οσάκα, που απέκλεισε μέσα σε μόλις 58 λεπτά την Μάγδα Λινέτ με 6-4, 6-2 και περιμένει στον 2ο γύρο να αντιμετωπίσει την Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Sealed with an ace @Naomi_Osaka_ only needs 58 minutes to def. Magda Linette 6-4 6-2 and advance to the 2R where she’ll face Tamara Zidansek.

: @Channel9 #AusOpen pic.twitter.com/of9nlLgJiw

— #AusOpen (@AustralianOpen) 15 Ιανουαρίου 2019


AUSTRALIAN OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εκδίκηση πρωταθλήτριας – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα