Γλίτωσε το μπλέξιμο! – VIDEO

17:57 1/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε πολύ κοντά στο να μείνει πίσω με 1-2 σετ από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, ωστόσο, στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα πάτησε το “γκάζι” και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω…

Στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από έναν αγώνα που ξέραμε εξαρχής ότι δεν θα ήταν εύκολος και όντως δεν ήταν!

Και αυτό γιατί ο ποιοτικός clay court τενίστας, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ

έβαλε πολύ δύσκολα στον Νόλε ειδικά στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, έφτασε μια ανάσα από το να προηγηθεί με 2-1 αλλά η καρδιά του πρωταθλητή του Σέρβου τενίστα “ξύπνησε” πριν να είναι αργά για να κερδίσει το ματς με 6-4, 6-7(6), 7-6(4), 6-2.

Ολα αυτά σε ένα ματς που και πάλι, πάντως, δεν κράτησε υψηλά στάνταρντ απόδοσης για πολλή ώρα, ωστόσο, βρήκε αντίδραση στα σημεία του αγώνα που ζορίστηκε, κάτι που έχει κάνει και στους τρεις πρώτους του αγώνες στο Παρίσι.

Ενα βήμα πριν τον προημιτελικό, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον “καυτό” Φερνάντο Βερντάσκο που προέρχεται από μια ευρεία νίκη επί του απογοητευτικού Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ενας Νόλε που είχε πολύ καλά διαστήματα στον αγώνα, έχει πολύ πάθος για τη νίκη και αυτό κυρίως φαίνεται από τα νεύρα που βγάζει στο κορτ αλλά και από τους έντονους πανηγυρισμούς που θυμίζουν παλιό Νόλε, αλλά κάποια “νεκρά” διαστήματα κοντεύουν να του στοιχίσουν ακριβά όπως παραλίγο να γίνει κόντρα στον Αγούτ.

Το σημείο στο ματς που πραγματικά ζορίστηκε άσχημα ήρθε στο τρίτο σετ.

Είχε προηγηθεί η απώλεια του δεύτερου σετ στο οποία έχασε τρία set point με τον Αγούτ να ισοφαρίζει το ματς στο tie break ενώ σέρβιρε για την κατάκτηση του τρίτου σετ στο 5-3!

Σε αυτό το οριακό χρονικά σημείο, ο Νόλε ανασυγκροτήθηκε σωματικά και πνευματικά, έβγαλε την αναμφισβήτητη ποιότητά του στο κορτ και έκανε το υπερκρίσιμο 2-1, επίσης σε tie break, που του έδωσε το ψυχολογικό και αγωνιστικό προβάδισμα για τη νίκη.

Είχε προηγηθεί ένα αναγνωριστικό πρώτο σετ που κυλούσε στην απόλυτη ισορροπία μέχρι ο Ισπανός να λυγίσει σερβίροντας για να παραμείνει εκεί στο 4-5.

Το δεύτερο σετ είχε την πιο συγκλονιστική εξέλιξη γιατί αυτός που αντιστάθηκε λυσσαλέα για να μην μείνει πίσω με 0-2 ήταν ο Αγούτ που έσωσε πριν το tie break τρία set point του Τζόκερ πριν καταφέρει, στο τρίτο δικό του, να πάρει αυτό που εδικαιούτο βάσει της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλλε.

Ο Τζόκοβιτς, και ειδικά τα σερβίς του, ήταν πολύ ασταθής στο συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα μιας και προηγήθηκε με break στην αρχή του τρίτου σετ, ωστόσο, έχασε τρία σερί games παίζοντας πολύ άσχημα και ξαφνικά ο Ισπανός έγινε ο οδηγός του ματς.

Οι επιστροφές του Νόλε τον κράτησαν ζωντανό αλλά για τρίτη φορά σε ένα σετ έχασε το σερβίς του και εκεί ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του Αγούτ στο 5-3 να σερβίρει για το 2-1.

Δεν το έπραξε όμως κυρίως λόγω της ποιότητας των χτυπημάτων του Σέρβου που ανέβασε επίπεδο στην απόδοσή του.

Κυριαρχώντας στο tie break που ακολούθησε έκανε το 2-1 και στο τρίτο σετ μπόρεσε, επιτέλους σχετικά άνετα, να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του και να τελειώσει το ματς.



Δεν παίζει τέλεια σε καμία περίπτωση, παίζει όμως πολύ καλά στα σημεία του ματς που πρέπει να φορτσάρει και μέχρι στιγμής αυτό είναι αρκετό.

Μετά την “τρομάρα” που πέρασε κόντρα στον Μπενουά Περ, ο Κέι Νισικόρι είχε ένα πολύ πιο εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ζιλ Σιμόν χάνοντας συνολικά μόλις επτά games.

Στον επόμενο γύρο, διασταυρώνεται, λογικά. με τον Ντομινίκ Τιμ σε ένα σούπερ αγώνα…

Παρασκευή, 1/6: 3ος γύρος Roland Garros

Zverev (Germany) beat Dzumhur (Bosnia) 6-2 3-6 4-6 7-6(3) 7-5

Verdasco (Spain) beat Dimitrov (Bulgaria) 7-6(4) 6-2 6-4

Nishikori (Japan) beat Simon (France) 6-3 6-1 6-3

Djokovic (Serbia) beat Agut (Spain) 6-4 6-7(6) 7-6(4) 6-2

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Γλίτωσε το μπλέξιμο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα