Η Κασάτκινα έβαλε τέλος στην πορεία της Μαρίας!

13:51 1/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη το πάλεψε όσο μπορούσε, όμως δεν κατάφερε να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίνεται στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, καθώς ηττήθηκε από την εξαιρετική Κασάτκινα κι αποχαιρέτησε την διοργάνωση…

Η αποστολή της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας να προκριθεί στις “16” καλύτερες του Γαλλικού Όπεν ήταν δύσκολη εξ’αρχής και αυτό φάνηκε και στην πράξη.

Η Μαρία Σάκκαρη κοίταξε στα μάτια την Ντάρια Κασάτκινα όμως δεν κατάφερε να την κερδίσει, χάνοντας στις λεπτομέρειες μετά από μια τρίσετη μάχη, στο Court 18 των

εγκαταστάσεων του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε μετά από 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα με 6-1, 1-6, 6-3 κι αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, όπου πέτυχε τις πρώτες δυο νίκες της καριέρας της στο συγκεκριμένο θεσμό.

Μετά τις straight-sets επικρατήσεις σε βάρος των Μάντι Μινέλα και Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, η Μαρία, Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, “υπέκυψε” στην ανωτερότητα της 21χρονης Ντάρια Κασάτκινα, Νο14 του κόσμου και αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Παρόλα αυτά, η Σάκκαρη έκανε την καλύτερη πορεία της στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς και δικαιωματικά θα αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο από την ερχόμενη εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Πιο αναλυτικά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η Μαρία μπορεί να φτάσει μέχρι και το Νο32 του κόσμου, κερδίζοντας έξι θέσεις από την ερχόμενη εβδομάδα βελτιώνοντας για ακόμη μια φορά το ρεκόρ καριέρας της.

Όσον αφορά την Κασάτκινα η οποία εμφανίστηκε εξαιρετική κόντρα στην 22χρονη Ελληνίδα, προκρίθηκε στις “16” καλύτερες του θεσμού, που θα αντιμετωπίσει την νικήτρια της αναμέτρησης της Καρολίν Βοζνιάκι με την Πολίν Παρμεντιέρ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέλεξε να ξεκινήσει με σερβίς, κάτι που όπως αποδείχτηκε δεν την βοήθησε ιδιαίτερα…

Αυτό, γιατί η Ρωσίδα αντίπαλός της “έσπασε” το σερβίς της Μαρίας με άνεση τέσσερις(!) συνεχόμενες φορές, κάνοντας τον εαυτό της αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί η Μαρία να κατάφερε κι εκείνη να κάνει ένα μπρέικ, όταν υπολείπονταν με 3-0, όμως ήταν λίγο μπροστά στα τέσσερα της Κασάτκινα, που πήρε από την αρχή προβάδισμα κι έφτασε με άνεση στο 1-0.

Το Νο14 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ήταν εντυπωσιακή, καθώς παίζοντας επιθετικό τένις, παρά την εξαιρετική κατάσταση της Σάκκαρη η οποία γυρνούσε πάρα πολλές μπάλες και ενίοτε προσπαθούσε να ελέγξει εκείνη τα ράλι, πήρε το πρώτο σετ άνετα με 6-1 μετά από 26 λεπτά αγώνα και έφτασε μια ανάσα πριν την νίκη-πρόκριση στον 4ο γύρο.

Το δεύτερο σετ του αγώνα ήταν ακριβώς το ίδιο, με… αντίστροφους ρόλους όμως.

Η Μαρία Σάκκαρη εμφανίστηκε εξαιρετική πίσω από το σερβίς της και σε αντίθεση με την Ρωσίδα η οποία ήταν στα… χαμένα στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, την “πλήρωσε” με το ίδιο νόμισμα.

Μετά από 29 λεπτά αγώνα αυτήν την φορά, η Ελληνίδα κέρδισε το δεύτερο σετ με 1-6, “σπάζοντας” τέσσερις συνεχόμενες φορές το σερβίς της αντιπάλου της και δεχόμενη μόλις ένα μπρέικ.

Δηλαδή, όπως ακριβώς εξελίχθηκε και το πρώτο σετ, υπέρ της Κασάτκινα όμως τότε.

Όλα θα κρινόντουσαν σε τρίτο, καθοριστικό σετ, το οποίο θα έβγαζε την νικήτρια του αγώνα και αυτήν που θα προκρίνονταν στον 4ο γύρο του φετινού Ρολάν Γκαρός.

Η Κασάτκινα ξεκίνησε με το δεξί το σετ, καθώς προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 2-0 και δημιούργησε μάλιστα μπρέικ πόιντ για να προηγηθεί μέχρι και 3-0 με διπλό μπρέικ!

Η Μαρία όμως έμεινε ζωντανή, κράτησε το σερβίς της μειώνοντας σε 2-1, όντας σε απόσταση αναπνοής από την Ρωσίδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της σε εκείνο το χρονικό σημείο, η Σάκκαρη έκανε ακόμη ένα μπρέικ στο ματς, το έκτο της συνολικά, και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Κασάτκινα είχε άμεση την απάντηση, πρηγήθηκε εκ νέου με 3-2 με μπρέικ και στην συνέχεια δεν υπέπεσε στο ίδιο λάθος, αυξάνοντας το προβάδισμά της στο 5-2 κάνοντας ακόμη ένα μπρέικ λίγες στιγμές αργότερα.

Πλέον, η κατάσταση φάνηκε μη αναστρέψιμη για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς έπρεπε να κερδίσει τρία συνεχόμενα γκέιμς για να γλιτώσει την ήττα.

Αν και έκανε ένα μπρέικ και μείωσε σε 5-3, η Μαρία έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να αναγκάσει στην συνέχεια την Ρωσίδα να ξανασερβίρει για την νίκη, αφού απόλεσε το επόμενο γκέιμ στο σερβίς της και ηττήθηκε τελικά με 6-3.

Παρασκευή 1/6: 3ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Γυναίκες

Kasatkina (Russia) beat Sakkari (Greece) 6-1, 1-6, 6-3

French Open Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η Κασάτκινα έβαλε τέλος στην πορεία της Μαρίας! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα