Γλίτωσε ο “Βασιλιάς”!

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε σε κακή μέρα, αναγκάστηκε να σώσει match point κόντρα σε έναν εκπληκτικό Μπενουά Περ αλλά τελικά κατάφερε, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να πάρει τη νίκη που τον κρατά “ζωντανό” στο φετινό Χάλε!

Εχουμε φτάσει στο 6-5 του tie break του τρίτου σετ υπέρ του Μπενουά Περ που έχει το πρώτο του match point.

Ενα forehand του Ρότζερ Φέντερερ βρίσκει την εξωτερική πλευρά της γραμμής και αναγκάζει τον Γάλλο σε λάθος.

Τόσο κοντά, για χιλιοστά δηλαδή, ο Ρότζερ

Φέντερερ γλίτωσε μια οδυνηρή ήττα για τον δεύτερο γύρο του Χάλε κόντρα σε έναν συγκινητικό Περ πιυ έπαιξε φοβερό τένις και δεν πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του στις λεπτομέρειες.

Μάλιστα, αν τυχόν έχανε ο Ελβετός, θα προσέθετε ακόμα μία ήττα στο…βιογραφικό του έχοντας πρώτα απωλέσει match point!

Τελικά, έστω και αν βρέθηκε σε κακή μέρα και δεν έπεισε σε κανένα σημείο του αγώνα, ο “Βασιλιάς” είναι στα προκριματικά του Χάλε με το 6-3, 3-6, 7-6(7) σε ένα από τα ματς του τουρνουά το δίχως άλλο.

Ο Περ, που δεν είχε πάρει ούτε σετ από τον “Μαέστρο” τις τελευταίες τέσσερις φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι, έδειξε από το πρώτο σετ ότι είναι σε πολύ καλή μέρα και αν το…μυαλό του έμενε στο κεφάλι του, θα έβαζε δύσκολα σε έναν “άνευρο” Φέντερερ.

Ο Γάλλος έπαιξε γενναίο τένις, του έβγαιναν σχεδόν όλες, ακόμα και οι ανορθόδοξες, εμπνεύσεις του, όμως έπαιξε επιθετικά από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, ό,τι ακριβώς χρειάζεται αν θέλεις να κερδίσεις τον Φεντ σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Αντίθετα, ο Ρότζερ δεν απέπνεε καμία σταθερότητα στο παιχνίδι του που ήταν γεμάτο λάθη.

Δεν έβρισκε ρυθμό από τα σερβίς ενώ το επιθετικό παιχνίδι του Γάλλου τον έπιανε διαρκώς ξαφνιασμένο και αδύναμο να βρει τις απαντήσεις.

Παρόλα αυτά και ενώ ο Περ έπαιζε μια χαρά, εκμεταλλεύτηκε το ένα κακό service game του Γάλλου στο πρώτο σετ και έκανε το 1-0 ελπίζοντας έτσι ότι θα έμπαινε το νερό στα αυλάκι και θα έπαιζε σαφώς καλύτερα στο δεύτερο σετ.

Μόνο αυτό όμως δεν έγινε!

Ο Περ έδειξε μεγάλη πνευματική δύναμη σώζοντας break point του Φέντερερ στην αρχή του επόμενου σετ και μετά άρχισε να παίζει απίστευτο τένις απέναντι σε έναν νωθρό Ελβετό που έμεινε πίσω με 4-0, κάτι που σπανιότατα βλέπουμε στο χορτάρι!

Πήρε το ένα break πίσω ελπίζοντας στο να πιέσει περισσότερο πνευματικά τον Περ αλλά ο Γάλλος δεν “μάσησε” και σερβίροντας άψογα ισοφάρισε, κάτι που δικαιούνταν απόλυτα βάσει της ποιότητας τένις που είχε παίξει.

Κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα δραματικό τρίτο σετ που εξελίχθηκε σε μία μάχη μέχρις εσχάτων.

Μόλις ένα break point υπέρ του Φέντερερ είδαμε σε όλο το σετ πριν φτάσουμε στο 5-6 με τον Περ να σερβίρει για το ματς, οπότε και φτάσαμε με διαρκή λάθη του Γάλλου με το forehand στο 15-40 και σε διπλό match του Ελβετού που εξακολουθούσε να μην πείθει καθόλου με τη μέτρια απόδοσή του.

Εκεί, ο Γάλλος βρήκε τρομερά πρώτα σερβίς και απέδρασε οδηγώντας το σετ σε tie break και φυσικά το άγχος του κοινού, που ήταν καταφανώς με τον Ρότζερ Φέντερερ στα ύψη.

Ο Φεντ ξεκίνησε με μίνι break αλλά ο Περ απάντησε άμεσα και προηγήθηκε μέχρι και με 5-3.

Τελικά, είχε το πρώτο του match point στο 6-5 με τον Φέντερερ να σερβίρει όπου και είχαμε το οριακό forehand του Ελβετού που περιγράψαμε προηγουμένως.

Ενα τραγικό forehand του “Βασιλιά” έδωσε το δεύτερο match point στον Γάλλο, αυτή τη φορά στο σερβίς του αλλά μία τρομερή επιστροφή με το backhand του die hard Φεντ, τον έσωσε και πάλι.

Τελικά, με το forehand του Περ να είναι η αχίλλειος πτέρνα του, ο Φέντερερ απέδρασε πραγματικά με τη νίκη από έναν αγώνα όπου και ο ίδιος ξέρει πως δεν έπαιξε καθόλου καλά και θα πρέπει να κρατήσει μόνο τη νίκη!

The post Γλίτωσε ο “Βασιλιάς”! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα