Γκοφ: “Θα είμαι χαρούμενη ανεξαρτήτως αποτελέσματος”

16:00 3/6/2022 - Πηγή: Tennis24

H 18χρονη Κόκο Γκοφ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η νεότερη φιναλίστ του Roland Garros εδώ και 21 χρόνια, μετά τη νίκη της κόντρα στην Μαρτίνα Τρεβιζάν στον ημιτελικό της Πέμπτης. Η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει την Νο1 του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ, στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πρόκληση της καριέρας της, ενώ μίλησε για την αντίπαλό της αλλά και για το επίτευγμα της μετά το ματς κόντρα στην Ιταλίδα:

“Νομίζω ότι είμαι λίγο σοκαρισμένη τώρα. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω στο τέλος του αγώνα. Δεν έχω

λόγια να περιγράψω πώς νιώθω. Ευχαριστώ το κοινό που με υποστήριξε.

Δεν είχα άγχος για σήμερα. Η μόνη φορά που αγχώθηκα λίγο ήταν το πρωί. Γενικά μου αρέσει να πηγαίνω μια βόλτα και αυτό καθαρίζει το μυαλό μου και μετά νιώθω υπέροχα. Είμαι σε μια νοοτροπία όπου δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Θα είμαι χαρούμενη, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει το Σάββατο. Απλώς θα πάω σε αυτόν τον τελικό σαν κάθε άλλο ματς.

Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμένα γιατί με παίκτριες σαν την Τρεβιζάν πρέπει να είσαι υπομονετική. Μεγάλωσα παίζοντας επιθετικά, οπότε έπρεπε να υπενθυμίζω στον εαυτό μου να μην επιτίθεμαι συνεχώς απέναντί της. Έπαιξα απέναντί της πριν 2 χρόνια εδώ και έχασα οπότε ξέρω πόσο δύσκολη αντίπαλος είναι ειδικά στο χώμα.

Είναι ένας τελικός Grand Slam. Αλλά συμβαίνουν τόσα πολλά στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ειδικά στις ΗΠΑ συμβαίνουν πολλά πράγματα, επομένως είναι σημαντικό να μην αγχωνόμαστε για έναν αγώνα τένις.“

Μάλιστα η Κόκο Γκοφ κατάφερε να προκριθεί και στον δεύτερο τελικό Grand Slam της καριέρας της στο ταμπλό των διπλών (ο 1ος ήταν στο US Open 2021) μαζί με την Τζέσικα Πέγκουλα. Ο τελικός στα μονά κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ θα διεξαχθεί το Σάββατο 4/6.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Γκοφ: “Θα είμαι χαρούμενη ανεξαρτήτως αποτελέσματος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα