Για τον πρώτο τους μεγάλο τίτλο

Σίγουρα, είναι ένας τελικός που πριν την έναρξη του τουρνουά, δεν σκεφτόμασταν πως θα μπορούσε να διεξαχθεί στο φετινό Dubai Duty Free Tennis Championships.

Οι Άσλαν Καράτσεφ και Τζορτζ Λόιντ Χάρις θα μονομαχήσουν το απόγευμα του Σαββάτου, με φόντο τον τίτλο στο 500αρι του Ντουμπάι, αγωνιζόμενοι και οι δυο, για πρώτη φορά σε τελικό ΑΤΡ τουρνουά.

Κι αν ο Άσλαν Καράτσεφ πριν λίγες εβδομάδες ήταν το

πρόσωπο των ημερών στην Αυστραλία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, ο Λόιντ Χάρις δεν είχε προκριθεί ούτε σε ημιτελικά ΑΤΡ τουρνουά, μέχρι τον Γενάρη του 2020.

Στις 17:00GR είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, με αντιπάλους τον 27χρονο Ρώσο, Νο42 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και τον 24χρονο Νοτιοαφρικανό, Νο81 τενίστα στον κόσμο.

Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στο Tour, με τον Καράτσεφ να έχει την μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο και αυτόματα να εξασφαλίσει την είσοδό του στο Top30 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο27).

Από την άλλη, ο Χάρις, αν στεφθεί πρωταθλητής στο Ντουμπάι, θα ανέβει στο Νο45 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά πολύ το ρεκόρ καριέρας του.

Πάντως, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι παρουσίες τους στον τελικό, μιας και από την αρχή της εβδομάδας αμφότεροι έχουν παίξει καταπληκτικό τένις, πανηγυρίζοντας σπουδαίες προκρίσεις.

Ο Καράτσεφ απέκλεισε κατά σειρά τους: Γκερασίμοφ, Έβανς, Σονέγκο, Σίνερ και Ρούμπλεφ, χάνοντας σετ σχεδόν σε όλα τα ματς (μόνο τον Γκερασίμοφ κέρδισε με straight sets).

Όσον αφορά τον Χάρις, ο οποίος προέρχεται από τα προκριματικά(!), μετράει επτά σερί νίκες στο DTC, έχοντας θέσει νοκ-άουτ, τους: Γκαμπασβίλι (Q), Ρόλα (Q), Ο’Κόνελ, Τιμ, Κραϊνοβιτς, Νισικόρι και Σαποβάλοφ.

DUBAI TENNIS CHAMPIONSHIPS DRAW l DOUBLES l OOP (+2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Για τον πρώτο τους μεγάλο τίτλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα