Για το τρόπαιο και την ιστορία – VIDEO

12:57 9/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ράφαελ Ναδάλ και Ντομινίκ Τιμ θα τεθούν αντιμέτωποι στον σημερινό μεγάλο τελικό του Roland Garros, με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο, γράφοντας ιστορία ο καθένας για τους δικούς του λόγους…

Ο ένας ψάχνει τον 12ο τίτλο του στο Παρίσι, ο άλλος τον πρώτο του.

Σε μια ρεβάνς του περυσινού τελικού του Roland Garros, οι δυο κορυφαίοι τενίστες των τελευταίων

ετών στο χώμα, θα διασταυρώσουν για ακόμη μια φορά τα ξίφη τους στην αγαπημένη τους επιφάνεια, με σκοπό να μας προσφέρουν ένα υπερθέαμα.

Ράφα Ναδάλ, ο κορυφαίος όλων των εποχών στην “κόκκινη επιφάνεια”. Ντομινίκ Τιμ, ο άνθρωπος που έχει αμφισβητήσει περισσότερο από οποιονδήποτε, την κυριαρχία του Ισπανού, για σταθερά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι ακόμη 11 φορές στο χώμα, με τον Αυστριακό να έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ράφα τις τέσσερις από αυτές, μεταξύ άλλων και φέτος στη Βαρκελώνη, στο πιο πρόσφατο meeting τους.

Είναι ικανός, όμως, ο Νο4 τενίστας του κόσμου αυτή τη στιγμή, μετά από την εξαντλητική επικράτησή του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, να εμφανιστεί συγκεντρωμένος και να αποδώσει το καλύτερό του τένις για τέσσερις ώρες ;

Μόνο έτσι, άλλωστε, μπορεί να κερδίσει κανείς τον Ναδάλ στο Παρίσι και το Roland Garros. Ειδικά, σε τελικό. Ο Ισπανός μετράει 11/11 στους τελικούς του Παριζιάνικου Major και δείχνει ανίκητος στο… σπίτι του.

Μεγάλο ματς στις 16:00GR – ERT SPORTS HD, Eurosport 1 στο Philippe Chatrier, ανάμεσα σε δυο σπουδαίους τενίστες. Ο Ναδάλ έχει χάσει μόλις ένα σετ στο RG φέτος, ενώ ο Τιμ πέντε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τους, έχουν “κονταροχτυπηθεί” ακόμη τρεις φορές στο Παρίσι, με τον Ράφα Ναδάλ να μετράει σερί 9-0 κερδισμένα σετ, έχοντας κερδίσει με 3-0 τον Αυστριακό τόσο το 2014, όσο το 2017 και το 2018.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW l OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Για το τρόπαιο και την ιστορία – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα