“Φλέρταρε” με τον αποκλεισμό η Οσάκα! – VIDEO

Η Άννα-Καρολίνα Σμιέντλοβα σέρβιρε δύο φορές για να αποκλείσει πολύ πρόωρα τη Ναόμι Οσάκα από το Γαλλικό Όπεν αλλά η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο “επιβίωσε” προβληματίζοντας πάντως με την αστάθειά της…

Μία ανάσα, κυριολεκτικά, από έναν πολύ πρόωρο αποκλεισμό από το Ρολάν Γκαρός έφτασε η Νο1 του γυναικείου ταμπλό, Ναόμι Οσάκα.

Η 20χρονη Γιαπωνέζα τενίστρια έκανε ένα πολύ ασταθές παιχνίδι “φλερτάροντας” επικίνδυνα με τον αποκλεισμό καθώς η αντίπαλός της σέρβιρε δύο φορές για το ματς στο δεύτερο σετ(!) αλλά κατάφερε να “επιζήσει” και να κερδίσει τελικά τη

Σμιέντλοβα με 0-6, 7-6(4), 6-1.

Το κομβικό σημείο φυσικά αυτής της μέτριας εμφάνισης που συνοδεύτηκε στο τέλος με νίκη για την Οσάκα ήταν οι δύο φορές που η Σλοβάκα σέρβιρε για το ματς και τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, στο 5-4 και στο 6-5 του δεύτερου σετ.

Εκεί, αν και δεν έφτασε ποτέ σε match point, είχε τις προϋποθέσεις να το κάνει αλλά ήταν εμφανώς αγχωμένη και νευρική και τελικά το “πλήρωσε” όπως τόσα και τόσα outsider που δεν “σκότωσαν” το φαβορί όταν το βρήκαν “μπόσικο”.

Μόνο στο τρίτο σετ και αφού η Σμιέλντοβα είχε χάσει εντελώς τόσο το αγωνιστικό όσο και το πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού, κατάφερε η Οσάκα να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της.

Νωρίτερα, όμως, το χάος…

Ούτε game δεν κέρδισε μια εντελώς αποπροσανατολισμένη Οσάκα στο πρώτο σετ που έρχεται σε συνέχεια της κακής εντύπωσης που γενικά έχει αφήσει στη σεζόν από την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν και μετά.

Η πανωλεθρία του πρώτου σετ φάνηκε να “ξυπνά” την Οσάκα στο δεύτερο σετ που έκανε ένα γρήγορο 3-0 που ήταν, καταπώς φάνηκε όμως, περιστασιακό.

Η Σμιέλντοβα, Νο90 στον κόσμο, πίστευε τη δεδομένη στιγμή ότι μπορούσε να πετύχει αυτή τη μεγάλη νίκη και έφερε “τούμπα” το σετ κόντρα σε μία παραπαίουσα και γεμάτη λάθη Οσάκα.

Η Σλοβάκα είχε τις ευκαιρίες τόσο στο 5-4 όσο και στο 6-5 να σερβίρει για το ματς.

Και όταν δεν τις εκμεταλλεύεσαι, το “πληρώνεις”.

Η Οσάκα πήρε “ζωή” από το πουθενά και ισοφάρισε τα σετ στο tie break μην έχοντας ουσιαστικά αντίπαλο στο τρίτο σετ καθώς η Σμιέλντοβα ήταν “σκιά” του εαυτού της με την τροπή που πήρε το ματς.

Επέκτεινε έτσι, η Οσάκα, το αήττητο που “τρέχει” σε Grand Slams από το περσινό Αμερικανικό Όπεν!

Ωστόσο, η εμφάνιση της δεν θα πρέπει να την αφήνει καθόλου ικανοποιημένη καθώς κόντρα σε μια πιο έμπειρη τενίστρια, με τέτοια εικόνα, θα είχε ήδη αποκλειστεί.

Ο δεύτερος γύρος δεν γίνεται ευκολότερος για αυτήν μιας και αγωνίζεται κόντρα στη Βικτόρια Αζαρένκα που που απέκλεισε την επίσης παραπαίουσα Γελένα Οσταπένκο που πριν δυο χρόνια κατακτούσε τη διοργάνωση…

Τρίτη, 28/5: 1ος γύρος Γαλλικό Όπεν
Κasatkina (Russia) beat Paolini (Italy) 6-2 6-3
Begu (Romania) beat Zhu (China) 6-1 6-1
Puig (Puerto Rico) beat Flipkens (Belgium) 6-1 7-5
Andreescu (Canada) beat Buzkova (Czech Republic) 5-7 6-4 6-4
Mucova (Czech Republic) beat Kontaveit (Estonia) 3-6 6-2 6-2
Anisimova (USA) beat Tun (France) 6-3 6-1
Garcia (France) beat Barthel (Germany) 6-2 6-4
Azarenka (Belarus) beat Ostapenko (Latvia) 6-4 7-6(4)
Blinkova (Russia) beat Gasparyan (Russia) 6-3 4-6 8-6
Linette (Poland) beat Paquet (France) 3-6 6-1 6-2
Nara (Japan) beat Jakupovic (Slovenia) 7-5 5-7 6-3
Osaka (Japan) beat Schmieldova (Slovakia) 0-6 7-6(4) 6-1
Sabalenka (Belarus) beat Cibulkova (Slovakia) 7-5 6-1

ROLAND GARROS WOMEN’S DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post “Φλέρταρε” με τον αποκλεισμό η Οσάκα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα