“Συγκεντρωμένος και αποφασισμένος από την αρχή” – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοσή του στο ντεμπούτο του φέτος στο Roland Garros, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την νίκη του επί του Χούμπερτ Χούρκατς…

Ο Σέρβος πρωταθλητής, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του επί του Χούρκατς στον 1ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, κατά πόσο τον βοήθησε να μπει από νωρίς στο κλίμα του τουρνουά, ο ποιοτικός αντίπαλος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του.

Ο

Νόλε ήταν ξεκάθαρος, και τόνισε πως ήθελε μια τέτοια, tricky κλήρωση στον 1ο γύρο, ώστε να βάλει τις βάσεις για κάτι καλό από την αρχή στο Παρίσι, μένοντας αποφασισμένος και συγκεντρωμένος μέχρι τέλους.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νεόκτιστο Philippe Chatrier, αλλά και τις υπόλοιπες καινοτομίες στο φετινό Roland Garros, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις γενικότερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Οι άνθρωποι του Roland Garros έχουν κάνει φοβερή δουλειά μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες. Είναι πολύ εντυπωσιακό και συνάμα δύσκολο να συμβεί κάτι τόσο όμορφο, τόσο σύντομα. Όλοι μιλάνε για το Chatrier, αλλά εγώ έχω παρατηρήσει κι άλλες βελτιώσεις στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του τουρνουά.

Είναι χαρά να παίζεις σε ένα νέο court πάντως. Αισθάνομαι λίγο διαφορετικά σε σχέση με παλαιότερα, γιατί μοιάζει περισσότερο με indοor πια, οπότε μου αρέσει. Η κλασική όψη του Chatrier όλα τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει πια και γι΄αυτό είναι λίγο περίεργο, αλλά είναι ένα πανέμορφο στάδιο και έχει γίνει καλή δουλειά.

Μου αρέσει το γεγονός ότι κλήθηκα να αντιμετωπίσω έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο στον 1ο γύρο. Αυτό, γιατί με βάζει από την αρχή στο κλίμα. Είμαι συγκεντρωμένος και αποφασισμένος από την αρχή. Αυτό συνέβη και στον αγώνα.

Δεν είχαμε παίξει ποτέ αντίπαλοι, αλλά κατάλαβα ότι αν τον αφήσω να παίξει το τένις του, θα ήταν μεγάλη απειλή για εμένα. Το ένιωσα αυτό. Νομίζω όμως πως έπαιξα καλά και όλα τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μου λειτούργησαν σωστά”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Συγκεντρωμένος και αποφασισμένος από την αρχή” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα