Αλιασίμ: θέλει Τοπ10 και συμμετοχή στο ATP Finals το ’21

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας του για το 2021 που έγινε στην Rafael Nadal Academy στη Μαγιόρκα της Ισπανίας και έθεσε υψηλούς στόχους για το 2021!

Σαν τη χρονιά εκτόξευσης του στο παγκόσμιο τουρ περιέγραψε το ερχόμενο 2021 ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ!

Τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος του!

Ο 20χρονος Καναδός τενίστας των έξι τελικών ATP, ήδη, στην καριέρα του χωρίς όμως ακόμα κάποιον

κερδισμένο τίτλο, θέλει να μπει στο Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στο 2021 και γιατί όχι να είναι παρών στο ATP Finals του Τορίνο στα τέλη της σεζόν!

“Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ήρθα στη Μαγιόρκα για να προπονηθώ σκληρά και να φτάσω στο επόμενο επίπεδο. Θέλω να μπω στο Τοπ10 του χρόνου και να είμαι, γιατί όχι, στο ATP Finals στο Τορίνο. Νομίζω ότι έχω το επίπεδο τένις και τώρα πρέπει να το αποδείξω στο κορτ. Πρέπει να βελτιώσω την αγωνιστική μου συνέπεια, να δείχνω την ίδια δέσμευση και ένταση κάθε βδομάδα. Αν το κάνω αυτό, θα δημιουργώ συνέχεια ευκαιρίες για τίτλους και μεγάλες πορείες”.

Η παρουσία του στο βασικό περιβάλλον προπόνησης του Ραφαέλ Ναδάλ, υπό το βλέμμα μάλιστα και τις οδηγίες του προπονητή των επιτυχιών, Τόνι Ναδάλ, ήταν μια ανεκτίμητη εμπειρία για τον Αλιασίμ!

“Ήταν υπέροχη εμπειρία. Το να έχω τον Τόνι μερικά μέτρα μακριά από μένα, να με παρακολουθεί και να μου δίνει συμβουλές ήταν συγκλονιστικό. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που επέλεξα να έρθω εδώ, για να είμαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και σε ένα περιβάλλον που αγαπά το τένις!”.

Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο, από όλες τις απόψεις, 2020, ο Αλιασίμ θεωρεί πως ωρίμασε πάρα πολύ.

“Αυτός ο χρόνος μου έμαθε ότι πάρα πολλά πράγματα είναι εκτός του ελέγχου μου και πρέπει απλά να τα δεχτώ. Θεωρώ ότι έγινα ωριμότερος και μπορώ να δω καλύτερα τη “μεγάλη εικόνα”. Πάντα θέλω να κερδίζω και να τα κάνω όλα καλά αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να είμαι χαρούμενος με αυτά που μπορώ να κάνω και να δώσω έμφαση και σε αυτό” ανέφερε ο Φίλιξ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Αλιασίμ: θέλει Τοπ10 και συμμετοχή στο ATP Finals το ’21 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα