Ναδάλ πριν τον τελικό με Νόλε: “Δεν με νοιάζει, θα κερδίσω έτσι κι αλλιώς”

Ένα σκηνικό που δείχνει την τρομερή αυτοπεποίθηση με την οποία προσέγγισε τον φετινό τελικό του Γαλλικού Όπεν ο Ράφαελ Ναδάλ, περιέγραψε ο προπονητής και φίλος του Ισπανού πρωταθλητή, Κάρλος Μόγια.

Οι συνθήκες που πραγματοποιήθηκε το φετινό Roland Garros, δεν ευνοούσαν τον Ναδάλ με τις χαμηλές θερμοκρασίες, το βαρύ court και τις διαφορετικές μπάλες.

Επιπλέον, μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, έγινε γνωστό ότι το ματς

θα διεξαχθεί με κλειστή οροφή στο Philippe Chatrier υπό το φόβο της βροχής.

Ο Κάρλος Μόγια περιγράφει το πόσο αμήχανα ένιωσε η ομάδα του μόλις έμαθε για την κλειστή οροφή και τον προβληματισμό που είχε σχετικά με τον τρόπο που θα το ανακοίνωνε στον Ναδάλ.

Η αντίδραση του Ράφα, εξέπληξε όλη την ομάδα του.

“Όταν ήρθαν και μας είπαν ότι ο τελικός θα διεξαχθεί indoors, αναρωτιόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στον Ράφα. 15 λεπτά πριν το ματς, ο Φραγκίσκο Ρόιγκ του του το είπε. Η απάντηση του Ράφα ήταν: “Δεν με νοιάζει, δεν αλλάζει τίποτα. Θα το κερδίσω το ματς”

Όπως και έγινε. Ο Ισπανός ήταν ακαταμάχητος στον τελικό και συνέτριψε με το εντυπωσιακό 6-0, 6-2, 7-5 τον Σέρβο αντίζηλό του, κατακτώντας τον 13ο τίτλο του στο Παρίσι και 20ο Grand Slam της καριέρας του.

Ο Μόγια που γνωρίζει από πολύ μικρό τον Ναδάλ, δεν πιστεύει ότι η αντίδραση αυτή του Ράφα ήταν υπεροπτική. Απλά το πίστευε πολύ.

“Ο Ράφα δεν είχε πει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο πριν από αγώνα. Ήξερε ότι δεν θα έχανε. Ο Ναδάλ είναι πολύ ταπεινός. Δεν ήταν υπεροπτική αντίδραση απλά ένιωθε μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά” πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής που φέτος το Δεκέμβρη συμπλήρωσε 4 χρόνια στο πλευρό του κορυφαίου χωμάτινου τενίστα όλων των εποχών.

The post Ναδάλ πριν τον τελικό με Νόλε: “Δεν με νοιάζει, θα κερδίσω έτσι κι αλλιώς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα