Τσιτσιπάς: Να επαναλάβει στην Αυστραλία κάτι ανάλογο του 2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται και αυτός με τη σειρά του ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν που θα ξεκινήσει στις 8 Φλεβάρη του νέου έτους. Για τον Έλληνα Τενίστα είναι μια νέα μεγάλη πρόκληση και σίγουρα αυτό που είχε καταφέρει το 2019, φτάνοντας στα ημιτελικά θα αποτελέσει για τον ίδιο το σημείο «κλειδί».

Ο 22χρονος Έλληνας μέσα στο «ιδιαίτερο» 2020 κατάφερε να κατακτήσει τον πέμπτο του τίτλο σε επίπεδο ATP Tour,

ενώ πραγματοποίησε και τρομερή πορεία στο Roland Garros, φτάνοντας στα ημιτελικά και χάνοντας τελικά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα πέντε σετ.

Ωστόσο, ο δεύτερος του ημιτελικός σε επίπεδο Grand Slam δείχνει ότι ο Τσιτσιπάς έχει όλα τα φόντα στο άμεσο μέλλον να φτάσει γιατί όχι και να διεκδικήσει έναν τίτλο σε αυτό το επίπεδο.

Το Αυστραλιανό Όπεν που έρχεται μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία για τον Στέφανο να φτάσει ένα βήμα παραπάνω και να παίξει σε έναν τελικό Grand Slam. Άλλωστε, εκεί το 2019 είχε καταφέρει να διανύσει μια καταπληκτική πορεία, αφού κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά, κερδίζοντας ένα εισιτήριο για τους «4». Εκεί κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ μπορεί να μην τα κατάφερε, ωστόσο αυτό μπορεί να του αποδείχθηκε ένα πολύ καλό μάθημα για το μέλλον.

Πλέον, ο Νο.6 στο κόσμο, Τσιτσιπάς, δουλεύει σκληρά και προσπαθεί όσο γίνεται περισσότερο να αφοσιωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να είναι 100% έτοιμος για την έναρξη του 2021 και το Αυστραλιανό Όπεν.

Εκεί που φιλοδοξεί να κάνει κάτι ανάλογο, όπως το 2019. Ο 22χρονος Τενίστας δείχνει ότι βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης το τελευταίο διάστημα, ενώ η παρουσία του στο Roland Garros έδειξε ότι έχει αρχίσει να αποκτάει το mentality που απαιτείται σε δύσκολες καταστάσεις και έχει την ποιότητα να κάνει το βήμα που χρειάζεται για να παίξει ακόμη και σε έναν τελικό Grand Slam.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τσιτσιπάς: Να επαναλάβει στην Αυστραλία κάτι ανάλογο του 2019 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα