Φέντερερ: Δεν χάνει τη θέση του στο Top10

Ο Φέντερερ θα συμπληρώσει ένα χρόνο απουσίας από το ATP Tour, ωστόσο για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχεί είναι η βαθμολογική του συγκομιδή στην παγκόσμια κατάταξη.

Εδώ και μήνες, η ATP εφαρμόζει ένα διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης, λόγω της πανδημίας προκειμένου να είναι πιο δίκαιο το σύστημα υπεράσπισης πόντων και γι’αυτό το 12μηνο έχει επεκταθεί σε 22 μήνες.

Αυτό σημαίνει

ότι μέχρι το τέλος του 2021, θα ισχύει το σύστημα υπεράσπισης των πόντων τους τελευταίους 22 μήνες για τους τενίστες και έτσι ο Φέντερερ που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Australian Open 2021, θα διατηρήσει τους 720 πόντους που κέρδισε στη διοργάνωση του 2020 (ημιτελικά).

Μπορεί να μην κατάφερε να προλάβει το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν, ωστόσο ο Φέντερερ αναμένεται να επιστρέψει τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου στο tour και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμα μέλος της πρώτης 10αδας, μόλις πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο comeback.

Τι ισχύει στο νέο σύστημα βαθμολόγησης

Όποιοι πόντοι έχουν συγκεντρωθεί τον τελευταίο χρόνο, μέχρι τον Μάρτιο του 2020, θα διατηρηθούν στο σύστημα εκτός αν αντικατασταθούν από καλύτερο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020Όσοι πόντοι κερδηθούν μετά την επανεκκίνηση του tour τον Αύγουστο του 2020, θα αντικαταστήσουν τα αποτελέσματα του 2019Από τον Μάρτιο του 2021, το tour θα επανέλθει στο προηγούμενο σύστημα καταμέτρησης των 12 τελευταίων μηνών

Έτσι, ο Φέντερερ θα υποστεί ζημιά από τη μη συμμετοχή του στο Australian Open 2021 και θα αρχίσει να χάνει πόντους από τον Μάρτιο, μετά το Indian Wells εφόσον, βέβαια, διεξαχθεί το τουρνουά του 2021 καθώς εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα γίνει το Masters στην Καλιφόρνια.

Γι’αυτό το λόγο ο Φέντερερ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και τον κανονισμό του protected ranking που δίνει το δικαίωμα σε έναν τενίστα που έλειπε λόγω τραυματισμού για μεγαλύτερο διάστημα των έξι μηνών, να αγωνιστεί στα πρώτα του 12 τουρνουά χρησιμοποιώντας την κατάταξη που είχε πριν τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μπορούν να ξεπεράσουν στο Νο5 τον Ρότζερ Φέντερερ, μετά το Australian Open οπότε στο χειρότερο σενάριο ο 39χρονος Ελβετός θα επιστρέψει ως Νο7 της κατάταξης.

The post Φέντερερ: Δεν χάνει τη θέση του στο Top10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα