Φεύγει με ψηλά το κεφάλι! – VIDEO

Την ανατροπή της χρονιάς παραλίγο να κάνει μια συγκινητική Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα της κόντρα στη Μόνικα Πούιγκ, ωστόσο, αποκλείστηκε από την Πορτορικανή αφού πρώτα είχε κερδίσει το χειροκρότημα όλων για την τιτάνια προσπάθειά της!

Μπορεί να έχασε την Κυριακή, ωστόσο, αποκόμισε τόσα πολλά από την παρουσία της σε Καλιφόρνια και Φλόριντα τις δύο τελευταίες εβδομάδες!

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Μόνικα Πούιγκ έβαλε τέλος στην πολύ καλή πορεία της Σάκκαρη και στο Miami Open νικώντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 6-3, 7-5 αφού

πρώτα, βέβαια, η πρωταθλήτρια μας της βγάλει το “λάδι” με μια “ηράκλεια” προσπάθεια να γυρίσει μπούμερανγκ το δεύτερο σετ!

Η 22χρονη τενίστρια βρέθηκε πίσω με διπλό break και 5-2 στο δεύτερο σετ αλλά ανεβάζοντας απίστευτα την απόδοσή της και παίζοντας τένις που δεν έχουμε ξαναδεί από αυτήν, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και να φτάσει στα πρόθυρα μιας τεράστιας μίνι ανατροπής που θα έστελνε ανέλπιστα ένα ουσιαστικά χαμένο ματς σε τρίτο σετ!

Τελικά, η τιτάνια μάχη της έμεινε μισή μιας και η επίσης συγκινητική Πορτορικανή βρήκε το ψυχικό σθένος και κάποια μεγάλα χτυπήματα στο τέλος για να ανακόψει το “τρένο” της Σάκκαρη που κέρδισε τις εντυπώσεις και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού του Miami, που είναι και η έδρα της Πούιγκ!

Με πορεία στον τέταρτο γύρο του Indian Wells και στον τρίτο του Miami και έχοντας πετύχει τις πρώτες της και μάλιστα πολύ μεγάλες νίκες σε Premier Mandatory τουρνουά, η απίστευτα βελτιωμένη Σάκκαρη φεύγει από τις Η.Π.Α γεμάτη αυτοπεποίθηση για μια χρονιά…εκτόξευσης!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά οκτώ(!) ολόκληρα break point έσωσε στο πρώτο σετ η Μαρία Σάκκαρη δείχνοντας τι μεγάλη μαχήτρια είναι, ωστόσο, και πάλι δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Η Ελληνίδα τενίστρια υπέφερε σχεδόν σε κάθε service games της από τις πολύ δυνατές επιστροφές της Πούιγκ που δημιουργούσαν διαρκώς break point ευκαιρίες.

Ωστόσο, η 22χρονη, με μερικά πολύ ποιοτικά kick σερβίς κυρίως στο backhand της Πορτορικανής, μπόρεσε να σώσει πάρα πολλές ευκαιρίες της αντιπάλου της με το θανάσιμο χτύπημα να έρχεται όμως στο ένατο break point, για το 5-3 υπέρ της Πούιγκ.

Η Σάκκαρη δημιούργησε με τη σειρά της τρεις ευκαιρίες για break, δύο στο πρώτο και μία στο τελευταίο game του σετ για το break back αλλά δεν τις υλοποίησε και μοιραία έγινε το 1-0 για τη γηπεδούχο Πούιγκ.

Παρά την απώλεια του σετ, η Σάκκαρη έπαιξε γενικά καλά, με το backhand της να είναι ξανά σταθερότατο αλλά η αλήθεια είναι ότι υποχρεώθηκε στα περισσότερα ράλι σε αμυντικό ρόλο.

Εν συνεχεία, παρακολουθήσαμε ένα θεότρελο σετ που έδειχνε να έχει στο τσεπάκι της η Πούιγκ αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μια μάχη μέχρις εσχάτων με συγκλονιστικό φινάλε!

Επηρεασμένη από την απώλεια του πρώτου σετ, η Σάκκαρη έκανε δύο κακά πρώτα games, έμεινε πίσω με 0-2 αλλά μετά ξαναβρήκε το ρυθμό της.

Εφτασε κοντά στο break σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν το κατάφερε και φάνηκε να αποδέχεται την ήττα της όταν έμεινε πίσω με διπλό σπάσιμο σερβίς στο 5-2.

Ωστόσο, ένα κάκιστο service game της Πορτορικανής της αναπτέρωσε τις ελπίδες και μετά άρχισε να παίζει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ τένις που την έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση!

Παίρνοντας τρία σερί games και βλέποντας την Πούιγκ να υποφέρει από το φαινόμενο choking, η Μαρία έπρεπε να κρατήσει το δικό της service game για να στείλει στο καναβάτσο την αντίπαλό της και να προηγηθεί με 6-5!

Ωστόσο, δεν το έκανε αλλά και πάλι τίποτα δεν είχε τελειώσει!

Η Μαρία είχε και πάλι break point ευκαιρία για να στείλει το σετ σε tie break, αλλά εκεί η Πούιγκ βρήκε μερικά clutch χτυπήματα που την έσωσαν.

Η λήξη του ματς βρήκε τις δύο τενίστριες αγκαλιασμένες στο φιλέ και το κοινό να καταχειροκροτεί την απίστευτη μάχη που μόλις είδε!

Το Miami της πάει!

Η υπερασπίστρια του τίτλου, Γιοχάνα Κόντα, ενώ έκανε μέτρια χρονιά μέχρι πρότινος, κάνει τις καλύτερές της φετινές εμφανίσεις στη Φλόριντα και συνέτριψε την Ελίζ Μέρτενς για να φτάσει στον τέταρτο γύρο!

Τη νίκη της ημέρας έκανε πάντως η Βίνους Γουίλιαμς που έσωσε τρία match point για να να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κίκι Μπέρτενς!

Κυριακή, 25/3: 3ος γύρος Miami Open

Puig (Puerto Rico) beat Sakkari (Greece) 6-3 7-5

Barty (Australia) beat Martic (Serbia) 6-4 6-3

Konta (Great Britain) beat Mertens (Belgium) 6-2 6-1

V. Williams (US) beat Bertens (Netherlands) 5-7 6-3 7-5

ΜΙΑΜΙ OPEN DRAW | OOP (-7h) | Live Scores

Κώστας Αϊτάκης

The post Φεύγει με ψηλά το κεφάλι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα