Θανάσης Κοκκινάκης: “Είναι τρελό…” – VIDEO

Ο Θανάσης Κοκκινάκης πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στο Μαϊάμι και φαίνεται ότι ούτε ο ίδιος το πιστεύει ακόμη…

Κάνοντας μαγική εμφάνιση κόντρα στον ομολογουμένως μέτριο και κουρασμένο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ελληνοαυστραλός κατέκτησε την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, που δύσκολα θα ξεπεραστεί ποτέ.

Ο Κοκκινάκης, Νο175 στην παγκόσμια κατάταξη, “γκρέμισε” από το Νο1 του κόσμου τον 36χρονο Ελβετό “μαέστρο”, αποκλείοντας τον πρόωρα από την συνέχεια

του Miami Open, από τον 2ο μόλις γύρο.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο Θανάσης έδειχνε να μην πιστεύει ακόμη την τεράστια αυτήν νίκη που πήρε κόντρα στον κατά τεκμήριο σπουδαιότερο τενίστα όλων των εποχών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι τρελό, παιδιά. Προγραμμάτιζα να αγωνιστώ σε Τσάλεντζερ τουρνουά την επόμενη εβδομάδα στο Σαν Λουίς αλλά νομίζω πως δεν μπορώ να πάω εκεί τώρα. Είναι μια σπουδαία νίκη για εμένα. Προπονήθηκα αρκετές φορές μαζί του, είναι κάτι ξεχωριστό για το τένις και παίζει επίσης απίστευτο τένις φέτος μέχρι στιγμής, με προσκάλεσε να προπονηθούμε μαζί μερικές φορές και όσες φορές πήγα, προσπάθησα να πάρω ότι μπορώ περισσότερο από αυτόν, να μάθω από τον Ρότζερ.

Δεν είχα στο μυαλό μου πως θα παίξει ο Ρότζερ, απλά είχα στο νου μου το παιχνίδι μου, πως θα έπρεπε να παίξω εγώ, και αυτό έκανα. Δεν τον πίεσα αρκετά στον αγώνα, δηλαδή ποτέ δεν μπόρεσα να περάσω μπροστά στο σκορ και να του βάλω αρκετά δύσκολα, γιατί ήξερα πως θα βρει τον τρόπο να ξεφύγει, μόνο στο 2ο σετ έπαιξα περισσότερα ράλι, ήμουν πιο ψύχραιμος και για αυτό ισοφάρισα.

Όταν βρήκε ρυθμό το φόρχαντ μου, τότε κατάλαβα ότι είχα πιθανότητες να κερδίσω, γιατί ξέρω πως αν είναι σε καλή κατάσταση το φόρχαντ τότε μπορώ να κερδίσω οποιονδήποτε. Ήθελα απλά να παίξω το παιχνίδι μου και να παίξω επιθετικά, αυτό κι έκανα. Στο τάι μπρεικ του αγώνα ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, σκεφτόμουν όμως απλά να παίξω όπως πριν, να μην αγχωθώ. Προσπάθησα να βάλω τους δικούς μου όρους στο ματς εκείνη τη στιγμή και αισθάνθηκα πολύ καλά όταν έκανα το 2-0. Μπορεί να φαινόμουν πολύ ενθουσιασμένος και εκστασιασμένος εκείνη την ώρα, αλλά πραγματικά ήμουν ήρεμος, για αυτό και σέρβιρα καλά, πρόσεξα το παιχνίδι μου.

Όσον αφορά τον επόμενο αντίπαλό μου, τον Βερντάσκο, είναι ένας έμπειρος και πολύ καλός παίκτης, ο οποίος έχει κάνει κάποιες φοβερές πορείες στο παρελθόν, είναι αριστερόχειρας επίσης, παίζει επιθετικά και παίζει όμορφο τένις ξανά φέτος, αλλά εγώ θα είμαι ο εαυτός μου και πάλι, θα προσπαθήσω να παίξω το παιχνίδι μου, να παίξω επιθετικά, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο ματς. Νομίζω όμως ότι τώρα προέχει το ρεπό μου, το οποίο χρειάζομαι πραγματικά μετά από αυτή τη νίκη.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Θανάσης Κοκκινάκης: “Είναι τρελό…” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα