Φέντερερ: “Σήμερα η κούραση στο τένις χαρακτηρίζεται ως αδυναμία” (vid)

O Ρότζερ Φέντερερ έκανε την πρώτη εμφάνιση σε court, μετά από την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, στο πλαίσιο του Uniqlo Lifewear Day που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

Στη συνέχεια ο 41χρονος Ελβετός απάντησε σε ερωτήσεις κάνοντας παράλληλα αναφορά στη νέα γενιά τενιστών που πιέζονται αρκετά, ενημέρωσε για την κατάσταση του γονάτου του, ενώ άφησε να αιωρείται

το ερώτημα για το αν στο μέλλον θα ασχοληθεί με την προπονητική. 

“Παρατηρώ τη νέα γενιά σήμερα”, είπε ο Φέντερερ. “Είναι δύσκολο να μείνεις στο Tour με συνεχόμενα ταξίδια, προπονήσεις, τζέτλαγκ κλπ. Σήμερα κανείς δεν επιτρέπεται να πει ότι “είμαι κουρασμένος” γιατί θα φανεί ότι είναι αδύναμος.”

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον μερικοί παίκτες καταλήγουν να έχουν ψυχικά προβλήματα μερικές φορές. Όμως κι εμείς δεν είμαστε μηχανές, είμαστε απλά άνθρωποι.”

Roger on extending pro careers:

“You can take three months off, or six months off or a year off for that matter.

We’re not machines, we’re just human beings.” #RogerFederer pic.twitter.com/k5UCegZlYY

— TennisONE (@TennisONEApp) November 19, 2022

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στο γόνατό του τονίζοντας ότι σχεδιάζει να αρχίζει να ασχολείται και με άλλα αθλήματα, όπως το σκι και το ποδόσφαιρο, κάτι που είχε επιτρέψει στον εαυτό του τα τελευταία χρόνια. 

“Τα άλλα αθλήματα είναι γεγονός ότι τα φοβάμαι λίγο μετά από την απόσυρση. Το γόνατό μου είναι έτσι κι έτσι αυτή τη στιγμή, επομένως περιμένουμε.”

Ο Ελβετός μίλησε και για τη ζωή μετά από την απόσυρση κάνοντας αναφορά στα πλάνα που έχει να κάνει με την οικογένειά του. 

“Όσο περνάει ο καιρός θα μπορούμε να κάνουμε και πάλι περισσότερα ταξίδια. Πάντα σχεδιάζουμε τις διακοπές μας και πάντα θέλω να είναι δημιουργικές και διασκεδαστικές. Θα ήθελα να πάω με τα παιδιά στην Αφρική.”

“Πριν οι διακοπές ήταν πιο χαλαρές γιατί το πρόγραμμα στο Tour ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Τώρα νομίζω ότι οι διακοπές μας θα μπορούσαν να γίνουν λίγο πιο περιπετειώδεις.”

Όσον αφορά την προπονητική ο Φέντερερ δήλωσε: “Με τα τέσσερα παιδιά μου να πηγαίνουν σχολείο και όλα να τρέχουν στη ζωή μου δεν βλέπω να προπονώ αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, αν έρθει κανένας νεαρός Ελβετός τενίστας και χρειάζεται στήριξη ή συμβουλές θα ήμουν πολύ χαρούμενος να το κάνω.”

The post Φέντερερ: “Σήμερα η κούραση στο τένις χαρακτηρίζεται ως αδυναμία” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα