Φέντερερ: “Όταν ήμουν μικρός, κέρδιζα και… στεναχωριόμουν”

Στον απόηχο της επιτυχημένης πρεμιέρας του στο Σινσινάτι, ο Ρότζερ Φέντερερ προέβη σε άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις με αφορμή τους αγώνες του στα Juniors…

Ο Ελβετός “Βασιλιάς”, μετά τη νίκη του επί του Χουάν Ιγκνάσιο Λοντέρο στο ντεμπούτο του στο Western & Southern Open μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Tour, αλλά και για τα παλαιότερα χρόνια για τον ίδιο στο τένις.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Όλοι, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν αγωνιζόμουν στα Juniors όμως, ίσως αισθάνθηκα άσχημα μερικές φορές, μόνο και μόνο επειδή κέρδισα και στενοχώρησα

τον αντίπαλό μου.

Δεν ξέρω γιατί ένιωθα αυτό, αλλά από ένα σημείο και έπειτα, το ξεπέρασα πλήρως. Θέλω πάντα να είμαι ο εαυτός μου και να δίνω ότι έχω για να κερδίσω. Όλοι αυτό σκέφτονται στο Tour, άλλωστε.

Όλοι θέλουν να μπουν στο Top100 και στη συνέχεια να προχωρήσουν όσο περισσότερο γίνεται. Βέβαια, για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεπεράσεις αρκετές δυσκολίες. Πρέπει να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να πετύχεις.

Σε άλλα αθλήματα, αν είσαι το Νο100, για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο, όλοι λένε πως είσαι φοβερός παίκτης και πρωταθλητής. Αν είσαι Νο100 στο τένις, λένε όλοι, σιγά το πράγμα. Διαφωνώ κάθετα με αυτό”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Φέντερερ: “Όταν ήμουν μικρός, κέρδιζα και… στεναχωριόμουν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα