Φέντερερ και χαμένα match point! – VID

Δεν ήταν η πρώτη φορά, στον απίθανο τελικό του φετινού Indian Wells, που ο Ρότζερ Φέντερερ χάνει match point και τελικά τον αγώνα σε τουρνουά της ATP. Επιλέξαμε τις πέντε πιο οδυνηρές ήττες του “Βασιλιά” ενώ είχε την ευκαιρία στα χέρια του να “σκοτώσει” τα ματς!

5. Τελικός Indian Wells 2018 (vs Del Potro 6-4 6-7(8) 7-6(2))

Το ματς της Κυριακής και η πολύ πρόσφατη ήττα από τον “Πύργο” του Ταντίλ βεβαίως και μπήκε στη λίστα μας.

Μιλάμε άλλωστε για ένα επικό ματς σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα, τον τελικό ενός Masters

τουρνουά όπου ο Ροτζ είχε την ευκαιρία να φτάσει τα 6 Indian Wells (αριθμός ρεκόρ) ξεπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε ακόμα ένα επίτευγμα!

Αν και φλέρταρε με την ήττα σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα κόντρα σε έναν γίγαντα Ντέλπο, ο Φέντερερ φάνηκε να κάνει το μεγάλη βήμα για τη νίκη όταν σέρβιρε στο 5-4 του τρίτου σετ για τη νίκη.

Ακολούθησαν τρία match point στο 40-15 και μετά σε πλεονέκτημα στην ισοπαλία αλλά ο “Βασιλιάς” δεν βρήκε πρώτα σερβίς και κατέληξε να τα χάσει.

Αυτό του στοίχισε τελικά και το ματς μιας και είχε “αδειάσει” εντελώς από δυνάμεις στο tie break που ακολούθησε και έδωσε τον παρθενικό Masters τίτλο στον αγαθό γίγαντα από το Ταντίλ.

4. US Open Semi-Final 2010 (vs Novak Djokovic 5-7 6-1 5-7 6-2 7-5)

Το 2010 ήταν η πρώτη χρονιά από τα δύο “στοιχειωμένα” US Open στα οποία ο Ρότζερ Φέντερερ έχασε match point στον ίδιο γύρο (ημιτελικά) από τον ίδιο αντίπαλο (Τζόκοβιτς)!

Μιλάμε για μια περίοδο στην καριέρα του Ροτζ (μετά το 2008) όπου τα Grand Slam άρχισαν να έρχονται με πολύ πιο σπάνια συχνότητα εξαιτίας του ξεπετάγματος κυρίως του Νόβακ Τζόκοβιτς παράλληλα με τις φοβερές σεζόν που έκανε η σταθερά η μεγάλη νέμεση του Ελβετού, τότε, ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ενας διπρόσωπος Φέντερερ σε εκείνον τον απίστευτο ημιτελικό, πήρε δύο clutch σετ από τον Σέρβο αντιπαλό του (πρώτο και τρίτο) αλλά έχασε με ασυνήθιστη ευκολία άλλα δύο (δεύτερο και τέταρτο) πριν οδηγηθούμε σε ένα, γεμάτο ένταση, πέμπτο.

Εκεί, μετά από τεράστια προσπάθεια και μεγάλη σωματική μάχη, ο Ροτζ έφτασε τελικά σε δύο “χρυσά” match point στο σερβίς του Νόλε, στο 5-4.

Ωστόσο, εκεί ο Ροτζ προσπάθησε περισσότερο να μην κάνει λάθος και να εκμαιεύσει κάποιο αβίαστο από τον Σέρβο.

Ωστόσο, δεν υπολόγισε καλά πως ο Νόλε είναι, ίσως, ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο όταν πρέπει να αντιμετωπίζει match point!

Με μεγάλη γενναιότητα, ο Σέρβος τα έσβησε και στη συνέχεια, αναμενόμενα, πήρε και το ματς μιας και ο Φέντερερ είχε χάσει τις ευκαιρίες του…

3. Australian Open Semi-Final 2005 (vs Safin 5-7 6-4 5-7 7-6(6) 9-7)

Μιλάμε φυσικά για ένα από τα καλύτερα ματς σε επίπεδο Grand Slam όλων των εποχών και ίσως το καλύτερο ματς που είδαμε ποτέ στο Αυστραλιανό Όπεν!

Ο Ρότζερ Φέντερερ κυνηγούσε τον πέμπτο του Grand Slam τίτλο και το δεύτερο συνεχόμενο Αυστραλιανό Όπεν αλλά έπρεπε να φτάσει σε φοβερά στάνταρντ απόδοσης για να ξεπεράσει το εμπόδιο του εκρηκτικού Ρώσου, Μάρατ Σάφιν.

Ο Σάφιν έκανε το ματς της ζωής του απέναντι στον “Βασιλιά” αλλά και πάλι έφτασε, μετά από ένα επικό tie break του τέταρτου σετ, στη δύσκολη θέση του να σώσει match point του Φέντερερ στο σερβίς του Ελβετού!

Ακολούθησε ένας επικός πόντος που περιείχε ένα απίστευτο βολέ του Φέντερερ, μια εξωπραγματική λόμπα του Ρώσου και αποτυχημένο tweener του Ρότζερ!

Ο Σάφιν έσωσε την κατάσταση, ισοφάρισε σε 2-2, κέρδισε ένα απίστευτο πέμπτο σετ στο 9-7 και μετά και το Αυστραλιανό Όπεν κόντρα στον Χιούιτ στον τελικό, στο τελευταίο κερδισμένο Grand Slam της καριέρας του…

Rome Final 2006 (vs Nadal 6-7(0) 7-6(5) 6-4 2-6 7-6(5))

Μπορεί να έχουμε βάλει αγώνες Grand Slam πιο κάτω στη λίστα σε σχέση με αυτό το ματς, ωστόσο, στον απίστευτο τελικό της Ρώμης, το 2006, ο Φέντερερ βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο να κερδίσει τότε (και γενικά!) τον ανίκητο Ραφαέλ Ναδάλ στην αγαπημένη του επιφάνεια και μάλιστα σε τελικό που κρινόταν τότε σε best of five αγώνα!

Οι δυο τους προσέφεραν ένα από τα καλύτερα ματς του μεταξύ τους rivalry με τον Φέντερερ να δείχνει επιτέλους έτοιμος να αντιμετωπίσει το βαρύ σπιν του Ναδάλ που τον δυσκόλευε αφάνταστα στην αρχή της μονομαχίας τους ειδικά στο χώμα.

Ολα αυτά μέχρι να φτάσει στα match point!

Ο Ελβετός αυτοκτόνησε δις μάλιστα μιας και είχε προηγηθεί με 4-1 games στο πέμπτο σετ πριν ο Ναδάλ ισοφαρίσει σε 4-4.

Τα χαμένα match point ήρθαν στο 6-5 με τον Ναδάλ να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς.

Εκεί, έμεινε πίσω με 15-40 αλλά ο Ροτζ με δύο αβίαστα με το forehand(τραγική ειρωνεία!), τα σπατάλησε και παρότι προηγήθηκε και με 5-3 στο tie break που ακολούθησε, δεν πήρε ποτέ τη νίκη ενώ δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει τη Ρώμη μελλοντικά.

1. US Open Semi Final 2011 (vs Djokovic 6-7(7) 4-6 6-3 6-2 7-5)

Επιστρέφουμε στα “καταραμένα” US Open της διετίας 2010-11!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έμελλε να υποστεί μια ακόμα πιο οδυνηρή ήττα στο ίδιο τουρνουά, στον ίδιο γύρο από τον ίδιο αντίπαλο σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Ο Τζόκοβιτς του 2011 ήταν ένα τέρας της φύσης, ωστόσο, ο Φέντερερ ήταν αυτός που “έσπασε” το τρομακτικό αήττητο των 41 συνεχόμενων νικών στο Ρολάν Γκαρός εκείνης της χρονιάς παίζοντας φοβερό τένις.

Ο “Βασιλιάς” φαινόταν ότι θα απέκλειε, ξανά στα ημιτελικά όπως και στο Παρίσι, τον Σέρβο όταν αρχικά προηγήθηκε με 2-0 σετ και έδειχνε ατρόμητος.

Ωστόσο, ο πεισματάρης Νόλε πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι του ισοφαρίζοντας σε 2-2 πριν φτάσουμε στο αλησμόνητο πέμπτο σετ.

Εκεί, ο Φεντ, όπως και στο φετινό Indian Wells, είχε το ματς στα χέρια του όταν σέρβιρε στο 5-3 για τη νίκη έχοντας κάνει ένα υπερπολύτιμο break στο σερβίς του Τζόκερ.

40-15 και δύο σερί match point. Οπως και πέρσι αλλά αυτή τη φορά στο σερβίς του.

Βγάζει πρώτο σερβίς αλλά ο Νόλε, ίσως στο καλύτερο return της καριέρας του, βγάζει έναν απίθανο winner και σώζει το πρώτο.

Με το κοινό να είναι συντριπτικά υπέρ του Φέντερερ και να αδημονεί για να “κλείσει” επιτέλους το ραντεβού με τον Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν (ένα ματς που εντέλει ακόμα δεν έχουμε δει!), ο Τζόκοβιτς έκανε μια αλησμόνητη αντίδραση ζητώντας λίγη από τη στήριξη του κοινού!

Το φιλέ πούλησε τον Ρότζερ στο επόμενο match point και αυτό ήταν.

Ο Ελβετός έπεσε θύμα μιας ακόμα πιο οδυνηρής σπατάλης ευκαιρίας για να προκριθεί σε έναν τελικό Slam που είχε τεράστια ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη φάση της καριέρας του.

Με νοοτροπία ανίκητου, ο Τζόκοβιτς κέρδισε εκείνον τον τελικό κόντρα στον Ναδάλ και ολοκλήρωσε την καλύτερη, ίσως, σεζόν της καριέρας του με τρία κερδισμένα Major…

Κώστας Αϊτάκης

The post Φέντερερ και χαμένα match point! – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα