Η κλήρωση του Miami Open στις γυναίκες

Η Μαρία Σάκκαρη έμαθε τον πρώτο της αντίπαλο στο Miami Open που ξεκινάει την Τετάρτη. Σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στην Οσάκα και την Σερίνα Γουίλιαμς στον 1ο γύρο του θεσμού, ανέδειξε επίσης η κλήρωση!

Μετά το τέλος του BNP Paribas Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τα βλέμματα των ανθρώπων του τένις στρέφονται στο επικείμενο combined τουρνουά του Miami Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,

που θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Η κλήρωση του γυναικείου ταμπλό έγινε ήδη και έκρυβε κάποια άκρως ενδιαφέροντα ζευγάρια 1ου γύρου, αλλά και κάποιες πιθανές, εντυπωσιακές “διασταυρώσεις” στην πορεία του τουρνουά. Την παράσταση κλέβει η πρωταθλήτρια στο Indian Wells Garden Ναόμι Οσάκα και η κλήρωη της, ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη θα δώσει επίσης το παρών.

Η 22χρονη πρωταθλήτριά μας λοιπόν, μετά την πετυχημένη της πορεία μέχρι την φάση των “16” του BNP Paribas Open, έμαθε τον πρώτο της αντίπαλο για το τουρνουά του Μαϊάμι και δεν είναι άλλη από την Αλεξάνδρα Κρούνιτς, Νο49 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Σάκκαρη βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την Κρούνιτς, μιας και η 25χρονη μετράει πέντε ήττες σε οκτώ ματς την φετινή χρονιά και στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει τέσσερις ήττες. Την κακή κατάσταση της Σέρβας θέλει να εκμεταλλευτεί η Σάκκαρη, η οποία αν προκριθεί στον 2ο γύρο θα βρει απέναντί της την Εσθονή Άνετ Κοντάβεϊτ, Νο28 του ταμπλό.

Ούτε η Κοντάβεϊτ βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, πράγμα που δίνει αρκετές ελπίδες στην Μαρία να προκριθεί και στον 3ο γύρο του θεσμού, όπου θα έχει πιθανό αντίπαλο το Νο2 του ταμπλό Καρολίν Βοζνιάκι! Η Δανέζα περνάει τον 1ο γύρο bye, ενώ στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του ντέρμπι Πούιγκ-Στόσουρ.

Πέραν της Μαρίας Σάκκαρη, σπουδαίες αναμετρήσεις ανέδειξε η κληρωτίδα στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Πρώτο και καλύτερο, το σπουδαίο ντέρμπι της Ναόμι Οσάκα με την Σερίνα Γουίλιαμς. Η Γιαπωνέζα κάνει πράγματα και θαύματα τις τελευταίες 10 και πλέον ημέρες στο γυναικείο Tour και τώρα καλείται να υπερκεράσει και το εμπόδιο της κορυφαίας αθλήτριας όλων των εποχών στο τένις.

Κακή κλήρωση και για τις δυο αθλήτριες πάντως, αφού από την μια η Σερίνα προσπαθεί αν βρει τα πατήματά της μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο απουσίασε από τα courts και η Οσάκα είναι αρκετά δύσκολη αντίπαλος. Από την άλλη, η νεαρή σίγουρα θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι πιο… εύκολο στον 1ο γύρο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Η Βικτόρια Αζαρένκα που αγωνίζεται με Wild Card στην διοργάνωση, επίσης έχει πολύ δύσκολη δοκιμασία στον 1ο γύρο, απέναντι στην νεαρή Σίσι Μπελλίς από τις ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία στο Tour. Το παιχνίδι της Μακάροβα με την Μπαζίνσκι είναι επίσης ένα από μεγάλα ζευγάρια του 1ου γύρου.

Όσον αφορά τις διεκδικήτριες του τροπαίου στο Μαϊάμι, μεγάλες μάχες πρόκειται να γίνουν όσο προχωράει το τουρνουά, ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του γυναικείου Tour.

Το Νο1 στον κόσμο Σιμόνα Χάλεπ, έχει πιθανό ντέρμπι στην φάση των “32” κόντρα στην Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, ενώ στους “16” πιθανόν να βρει απέναντί της την Μάντισον Κις. Στα προημιτελικά, αν βρεθεί εκεί, η Ρουμάνα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Καρολίνα Πλίσκοβα και Τζούλια Γκέργκες. Πιθανή διασταύρωση στα ημιτελικά, η Χάλεπ θα έχει μια από τις Κέρμπερ, Γκαρσία, Μουγκουρούθα και Στίβενς.

Όσον αφορά το Νο2 του ταμπλό Καρολίν Βοζνιάκι, στους “16” θα αντιμετωπίσει την Κόκο Βάντεγουεϊ, στους “8” μια εκ των Βίνους Γουίλιαμς και Κόντα και στους “4” μια εκ των Οσταπένκο, Κβίτοβα, Σβιτόλινα και Οσάκα!

Με λίγα λόγια πάντως, στο κάτω μέρος του ταμπλό γίνεται ο κακός… χαμός, με την πρωταθλήτρια του BNP Paribas Open Ναόμι Οσάκα, να έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά την Σερίνα Γουίλιαμς στον 1ο γύρο του θεσμού, στον 2ο θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα, Νο4 του ταμπλό, πριν ριχτεί στην μάχη κόντρα στην Κριστίνα Μλαντένοβιτς ή την Άσλεϊ Μπάρτυ στην φάση των “16”. Στην τελική “8αδα” έχει πιθανό αντίπαλο την Λετονή Γέλενα Οσταπένκο.

Πιθανοί προημιτελικοί

Χάλεπ(Κις)-Καρ. Πλίσκοβα(Γκέργκες)

Μουγκουρούθα(Στίβενς)-Κέρμπερ(Γκαρσία)

Κβίτοβα(Οσταπένκο)-Σβιτόλινα(Οσάκα)

Βοζνιάκι(Βάντεγουεϊ)-Βίνους Γουίλιαμς(Κόντα)

WTA MIAMI OPEN l DRAW l SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η κλήρωση του Miami Open στις γυναίκες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα