Φέντερερ και Australian Open: ο αξέχαστος τελικός του 2017!

Δυστυχώς, τα κακά μαντάτα επιβεβαιώθηκαν…

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν κατάφερε να προλάβει τη μάχη με τον χρόνο και τελικά θα απουσιάσει από το πρώτο Grand Slam της σεζόν για το 2021 ακόμα και αν φέτος θα έχει ετεροχρονισμένη έναρξη στις 8 Φλεβάρη.

Ο “Βασιλιάς” είχε προειδοποιήσει ότι, από εδώ και πέρα, θα αγωνίζεται μόνο όταν νιώθει στο 100% των δυνάμεων του και προφανώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα μετά τις δύο επεμβάσεις που έκανε το 2020 με συνέπεια να τον δούμε, ευελπιστούμε, στις αρχές Μάρτη να επιστρέψει στο τουρ.

Αυτή

θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 17(!) χρόνια που ο Μαέστρος θα λείψει από το “Happy Slam” που ο ίδιος χαρακτήρισε κάποτε το Αυστραλιανό Όπεν (και έμεινε σαν μότο του τουρνουά).

Ένα τουρνουά που κέρδισε έξι φορές συνολικά, τις δύο μάλιστα μετά τα 35 του χρόνια!

Αναμφισβήτητα, ο πιο συγκινητικός του τίτλος εκεί ήρθε το 2017 όταν μετά από εξάμηνη αγωνιστική αποχή (και πάλι λόγω επέμβασης στο γόνατο), επέστρεψε δίχως κανείς να τον έχει στα φαβορί για τον τίτλο και να κερδίζει το τουρνουά επικρατώντας του μεγαλύτερου αντιπάλου του, Ραφαέλ Ναδάλ, στον τελικό επιστρέφοντας από break πίσω στο πέμπτο σετ!

Μία αξέχαστη στιγμή στην καριέρα αυτού του τεράστιου αθλητή που, ελπίζουμε, να δώσει ξανά το “παρών” στα κορτ και να μην έχουμε κάποια νέα δυσάρεστη εξέλιξη στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει να συνεχίσει την καριέρα του βαδίζοντας προς τα 40 του χρόνια…

Κώστας Αϊτάκης

The post Φέντερερ και Australian Open: ο αξέχαστος τελικός του 2017! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα