Φέντερερ: “Απλά, λίγο καλύτερος στα κρίσιμα” – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχθηκε την αγωνιστική ανωτερότητα του Ντόμινικ Τιμ στις κρίσιμες στιγμές του τελικού

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε στην όαση της Καλιφορνέζικης ερήμου, αλλά δεν ήπιε νερό…

Πέρυσι ήταν ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο που του στέρησε τον 6ο τίτλο του στο Indian Wells και την Κυριακή ο Ντόμινικ Τιμ αυτός που δεν επέτρεψε στον Ελβετό να μείνει μόνος πρώτος σε κατακτήσεις στο BNP Paribas

Open (έχει πέντε τίτλους, όσους και ο Τζόκοβιτς).

Κι αν για τον Φέντερερ θα ήταν απλά ένας ακόμη Masters τίτλος (έχει 27), για τους Ντελ Πότρο και Τιμ ήταν ο πρώτος τους…

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ήττας με 3-6, 6-3, 7-5 ο μαέστρος δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του από το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ντόμινικ Τιμ, δίνοντας τα εύσημα στον χαρισματικό Αυστριακό για την απόδοσή του στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

“Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος. Απλά νιώθω ότι βρήκα απέναντί μου έναν αντίπαλο που ήταν λίγο καλύτερος, όταν μετρούσε περισσότερο. Έτσι πάει. Φυσικά υπάρχει εκνευρισμός και απογοήτευση και ίσως λύπη, όμως έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση και θα το ξεπεράσω γρήγορα” είπε ο Φέντερερ.

“Είναι δύσκολο να εντοπίσεις τι ακριβώς πήγε λάθος. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να το ψάξεις πολύ βαθιά. Αρκεί να παραδεχθείς ότι ο αντίπαλός σου έπαιξε λίγο καλύτερα στις κρίσιμες στιγμές. Δεν έπαιξα άσχημα. Είχα τις ευκαιρίες μου, ήμουν μέσα στους πόντους” πρόσθεσε ο 37χρονος από τη Βασιλεία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φέντερερ βρέθηκε σε αρκετά καλή ημέρα, όπως άλλωστε και στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Indian Wells, απλά απέναντί του βρέθηκε ένας θαρραλέος Ντόμινικ Τιμ που έψαξε και βρήκε τα χτυπήματά του, δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του και έπαιξε μεγάλο τένις στους κρίσιμους πόντους.

“Νιώθω ότι παίζω πολύ καλό τένις. Το ίδιο ένιωθα και στην Αυστραλία. Πιστεύω όταν νιώθεις έτσι, δεν επιτρέπεις μια ήττα να σε επηρεάσει” υπογράμμισε ο Φέντερερ ο οποίος είχε αποκλειστεί στον 4ο γύρο του Australian Open απ’τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μιλώντας για τον Τιμ, ο Φέντερερ είπε: “Είμαι χαρούμενος για τον Ντόμινικ που κατέκτησε τον πρώτο του Masters τίτλο. Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Εγώ προέρχομαι από τον 100ο μου τίτλο στο Ντουμπάι και είχα μια πολύ καλή εβδομάδα εδώ. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέμαι. Άλλωστε, υπάρχει κι άλλη ευκαιρία στο Μαϊάμι. Σωματικά αισθάνομαι πολύ καλά κι αυτό είναι επίσης σημαντικό, όταν τελειώνεις ένα τουρνουά. Παίζω κάθε ημέρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαι υπερήφανος”

ATP BNP PARIBAS OPEN DRAW

The post Φέντερερ: “Απλά, λίγο καλύτερος στα κρίσιμα” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα