Τόνι Ναδάλ: Οι συμβουλές μου προς τον Ράφα!

Μπορεί ο Ραφαέλ Ναδάλ να περνά, για πολλοστή φορά, μια δύσκολη περίοδο λόγω νέου προβλήματος τραυματισμού αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών με τον πρώτο και επί χρόνια προπονητή του, Τόνι Ναδάλ, να εξηγεί το γιατί.

“Με τον Ράφα, προσπάθησα να του μεταλαμπαδεύσω χρήσιμες αρχές τόσο εντός όσο και εκτός του κορτ: τον ενθουσιασμό, την προθυμία”.

“Όπως και στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν έχει την παραμικρή αξία τι έκανες τον προηγούμενο χρόνο. Πάντα θα υπάρχει η επόμενη εβδομάδα”.

“Το να βελτιώνεται

διαρκώς ήταν πάντα ένας στόχος. Δεν ήταν τα πράγματα πάντα εύκολα. Πρέπει να θες να το κάνεις και πρέπει να ακούς. Είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης δίχως να είσαι καλός άνθρωπος και, για να είσαι ηγέτης, πρέπει να έχεις “ανοικτές” τις κεραίες σου!”.

“Συνήθιζα να προπονώ τον Ράφα σε πολύ άσχημες συνθήκες. Με κακές μπάλες, περισσότερες ώρες απ’όσες είχαμε συμφωνήσει, αυτό τον έχει βοηθήσει να κερδίσει ματς”.

“Οι τρεις συμβουλές μου προς τον Ράφα ήταν οι εξής: χτύπα δυνατά τη μπάλα, τοποθέτησε την μπάλα εκεί που δεν είναι ο αντίπαλος και βγάλ’ τον εκτός κορτ! Ήταν για μένα πολύ ικανοποιητικό να δουλεύω μαζί του” συνόψισε ο πολυνίκης coach που σταμάτησε την πολυετή και καθόλα επιτυχημένη συνεργασία του με τον ανιψιό του στις αρχές του 2017.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τόνι Ναδάλ: Οι συμβουλές μου προς τον Ράφα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα