ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ Αντρέσκου, κέρδισε το Indian Wells! – VIDEO

Ένα από τα επιτεύγματα της σεζόν πέτυχε η 18χρονη Μπιάνκα Αντρέσκου που ξεκίνησε από τη θέση της wild card στο φετινό Indian Wells για να φτάσει μέχρι τον τίτλο νικώντας στον τελικό και την Αντζελίκ Κέρμπερ!

Απίστευτα πράγματα και στο φετινό Indian Wells…

Πέρσι, μια 19χρονη τενίστρια, η Ναόμι Οσάκα έκανε τη μεγάλη έκπληξη κατακτώντας τον πρώτο της πολύ μεγάλο τίτλο που είχε φυσικά και ακόμα μεγαλύτερη συνέχεια με την κατάκτηση των δύο Slams σε US Open

και Australian Open.

Φέτος, μια 18χρονη τενίστρια που αγωνίστηκε μάλιστα ως wild card στη διοργάνωση έκανε την έκπληξη μεγατόνων κατακτώντας το Premier Mandatory τουρνουά γνωρίζοντας φυσικά την απόλυτη αποθέωση!

Ο λόγος για την ασύλληπτη Μπιάνκα Αντρέσκου που έκανε την εβδομάδα της ζωής της που θα την θυμάται για πολλά πολλά χρόνια…

Το τελευταίο κεφάλαιο μιας ανεπανάληπτης πορείας γράφτηκε στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Αντζελίκ Κέρμπερ με την απίστευτη Καναδή να ξεπερνά τις τρομακτικές άμυνες της Γερμανίδας και την τεράστια κούραση από την υπερπροσπάθεια της εβδομάδας φθάνοντας στη νίκη με 6-4, 3-6, 6-4 μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό!

Μία νίκη που συνοδεύεται φυσικά με τον πρώτο τίτλο καριέρας της που έρχεται σε ένα από τα δυνατότερα τουρνουά του κόσμου έχοντας κερδίσει στην πορεία της διοργάνωσης, μεταξύ άλλων, τις Τσιμπούλκοβα, Μουγκουρούθα, Σβιτολίνα και την Κέρμπερ στον τελικό!

Φυσικά, την περιμένει μια αλματώδης άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη από το Νο60 στο Νο24 ενώ όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω της, ακριβώς όπως συνέβη και στη Ναόμι Οσάκα έναν χρόνο πριν!

Ο φετινός τελικός ήταν απλά απολαυστικός με τις δύο τενίστριες να τα δίνουν όλα μέχρι τελικής πτώσεως και την Κέρμπερ να φαντάζει στις αρχές του τρίτου σετ έτοιμη να επιστρέψει σε μεγάλους τίτλους όταν και προηγήθηκε με 3-2 (με break) με την Αντρέσκου να μοιάζει εξουθενωμένη από την κούραση των προηγούμενων αγώνων της συν τον τελικό.

Ωστόσο, η Καναδή τενίστρια έκανε ένα ανεπανάληπτο ντεμαράζ τριών κερδισμένων games, προηγήθηκε με 5-3 και σέρβιρε για το ματς αλλά εκεί έχασε τρία match point εξαιτίας μερικών “εξωγήινων” επιστροφών της Κέρμπερ η οποία κατάφερε να δώσει παράταση στο ματς!

Μόνο για λίγο, όμως, καθώς το πείσμα και η θέληση της γεμάτης αδρεναλίνη Αντρέσκου συνέχισαν να “καίνε” και στο επόμενο game πίεσε αφόρητα τη Γερμανίδα που τελικά υπέκυψε στην τέταρτη ευκαιρία για championship point.

Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια υπέροχη περίοδο του γυναικείου τένις έχοντας ήδη δύο νέα πρόσωπα του τουρ, τη Ναόμι Οσάκα και την Μπιάνκα Αντρέσκου να κερδίζουν πολύ μεγάλους τίτλους, δίχως να ξεχνάμε και την Μπελίντα Μπένσιτς (μόλις 21 ετών) που επίσης κάνει σπουδαία χρονιά έχοντας και τον τίτλο στο Ντουμπάι.

Το ζήτημα όμως στο γυναικείο τένις είναι η σταθερότητα καθώς έχουμε δει πάμπολλες τενίστριες να κατακτούν μεγάλους τίτλους πριν “σβήσει” το άστρο τους πρόωρα.

Ας ελπίσουμε να μην είναι αυτή η περίπτωση της ασύλληπτης Μπιάνκα Αντρέσκου!

Η Αντρέσκου έγινε η νεότερη κάτοχος του Indian Wells από την 17χρονη Σερίνα Γουίλιαμς το 1999.

Κυριακή, 17/3: Τελικός Indian Wells

Andreescu (Canada) beat Kerber (Germany) 6-4 3-6 6-4

Κώστας Αϊτάκης

The post ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ Αντρέσκου, κέρδισε το Indian Wells! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα