Εξαιρετική αρχή για Κόντα στη Μόσχα!

Η Γιοχάνα Κόντα πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ημέρας στο Kremlin Cup κερδίζοντας την Ελίζ Μέρτενς.

Είναι μία από τις απογοητεύσεις της WTA στη φετινή σεζόν.

Η Γιοχάνα Κόντα προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας της που την είχε στείλει εντός του Τοπ10 (μέχρι και στο Νο4) και με δύο μεγάλους τίτλους σε Σίδνεϊ και Μαϊάμι αλλά δεν μπόρεσε, ούτε κατά διάνοια, να επαναλάβει τα περσινά πεπραγμένα εντός του 2018.

Η 27χρονη Βρετανή έχει πέσει στο Νο44

της παγκόσμιας κατάταξης δίχως φυσικά να έχει κερδίσει κάποιο τρόπαιο ενώ η παρουσία της σε όλη σχεδόν τη σεζόν είναι το λιγότερο νωχελική.

Σε κάθε περίπτωση, στο “κύκνειο άσμα” της για το 2018, μπόρεσε να πάρει μια μεγάλη νίκη επί της Νο7 του ταμπλό στη Μόσχα, Ελίζ Μέρτενς με 6-3, 7-5 κάνοντας σε κάθε περίπτωση το ιδανικό ντεμπούτο στο πολύ ανταγωνιστικό draw του ρωσικού Όπεν.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν και η Κίκι Μλαντένοβιτς που διέλυσε την Άννα Καλίνσκαγια με 6-1, 6-3 ενώ το ίδιο ισχύει για την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ (που απέκλεισε τη Γραμματικοπούλου στον τρίτο προκριματικό γύρο) καθώς έχασε μόλις τρία games από την Κατερίνα Μακάροβα.

Στην είδηση της ημέρας για το ελληνικό τένις είναι φυσικά η παρουσία της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στον δεύτερο γύρο του Kremlin Cup κόντρα στην Αναστασία Παβλιουτσένκοβα μετά την απόσυρση της Σιμόνα Χάλεπ ως lucky loser!

Τρίτη, 16/10: 1ος γύρος Kremlin Cup

Jabeur (Tunisia) beat Makarova (Russia) 6-1 6-2
Konta (Gr. Britain) beat Mertens (Belgium) 6-3 7-5
Zvonareva (Russia) beat Kromacheva (Russia) 6-3 6-3
Mladenovic (France) beat Kalinskaya (Russia) 6-1 6-3

KREMLIN CUP WTA DRAW – OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Εξαιρετική αρχή για Κόντα στη Μόσχα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα