Έσπασε το ρόδι ο Μεντβέντεφ

Στην 5η του προσπάθεια, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πήρε επιτέλους την πρώτη νίκη της καριέρας του στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Ο 25χρονος Ρώσος ξεπέρασε με straight sets το εμπόδιο του Νο37 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Μπούμπλικ και προκρίθηκε για παρθενική του φορά στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Μπορεί να μην του αρέσει να παίζει στο χώμα, μπορεί η παράδοση να μην ήταν με το μέρος του πριν την πρεμιέρα του στο Παρίσι, όμως ο Νο2 τενίστας του κόσμου, κατάφερε να πανηγυρίσει

την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, μετά από τέσσερις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

First #RolandGarros win @DaniilMedwed overcomes Bublik 6-3, 6-3, 7-5 pic.twitter.com/pqyAEVFCd2

Roland-Garros (@rolandgarros) May 31, 2021

Μετά από μια ώρα και 56 λεπτά αγώνα, ο Μεντβέντεφ επικράτησε με 6-3, 6-3, 7-5, δείχνοντας αρκετά από τα σημάδια της μεγάλης τενιστικής του ποιότητας, σε μια αταίριαστη για τον ίδιο επιφάνεια.

Ήταν μόλις το 4ο ματς του Ρώσου στη φετινή clay court season και παράλληλα ολοκληρώθηκε με τη 2η νίκη του, μετά από εκείνη που είχε πανηγυρίσει επί του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, νωρίτερα φέτος, στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, χρειάστηκε να παραμείνει ψύχραιμος (περίεργο για τον ίδιο) στα μέσα του 3ου set, όταν ο Μπούμπλικ σέρβιρε (3-5) για να μειώσει σε 2-1. Όντας ιδιαίτερα αποτελεσματικός, ο Μεντβέντεφ δεν άφησε τον Καζάκο να δώσει παράταση στο ματς και με τέσσερα σερί κερδισμένα games, πήρε τη νίκη με 3-0.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ, που επικράτησε με 10-8 στο καθοριστικό set, απέναντι στον Κρίστοφερ Ο’Κόνελ.

Με νίκη ξεκίνησε στο Roland Garros και ο φορμαρισμένος Κάσπερ Ρουντ, που αν και δυσκολεύτηκε από τον Μπενουά Περ, πήρε την πρόκριση με 5-7, 6-2, 6-1, 7-6(4) και στον 2ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πολωνό, Καμίλ Μάιχζακ.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έσπασε το ρόδι ο Μεντβέντεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα