Επέστρεψε με νίκη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με το δεξί στο 1000άρι τουρνουά της Ντόχα, κερδίζοντας την 21χρονη Αμερικανίδα, Αν Λι, στο ντεμπούτο της στο φετινό Qatar Open.

Η 26χρονη Ελληνίδα, λίγες ημέρες μετά την ήττα της στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης (WTA 500) από την Ανέτ Κόνταβεϊτ, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιώντας άψογη πρεμιέρα στο Κατάρ.

Μετά από μια ώρα και 16 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε της Νο58 τενίστριας του κόσμου, με 6-3, 6-3 και στον 3ο γύρο του τουρνουά,

θα αντιμετωπίσει την Νο9 του ταμπλό, Τζέσικα Πεγκούλα, από την οποία αποκλείστηκε νωρίτερα φέτος, στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Η Πεγκούλα (Νο17) απέκλεισε με τη σειρά της την 21χρονη Σλοβένα, Κάια Γιούβαν (Νο90) με 6-3, 6-3.

Στην 4η παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του Qatar Open, η Σάκκαρη πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη πρόκρισή της στις “16” κορυφαίες του θεσμού, έχοντας ως όπλο τις εξαιρετικές επιστροφές της στα σερβίς της Λι.

Μόλις 25/53 πόντους κέρδισε η νεαρή Αμερικανίδα στα service games της, δείγμα της εκτελεστικής ικανότητας της Σάκκαρη όταν βρίσκεται στη θέση της receiver. Μετρώντας 5/8 break points, η Μαρία απλούστευσε τη δουλειά, παρά το γεγονός ότι δεν ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα το δικό της σερβίς.

Μπορεί να έχασε μόλις έξι games από την Λι, όμως τα δυο εξ’ αυτών, ήταν με breaks της 21χρονης, η οποία μέτρησε 2/7 ευκαιρίες.

Με 34/57 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε τον αγώνα η Ελληνίδα, που πλέον μπορεί να ετοιμαστεί για την 4η ever συνάντησή της με την Τζέσικα Πεγκούλα (2-1 υπέρ της Μαρίας το Η2Η), ψάχνοντας εκδίκηση για την πικρή ήττα που γνώρισε στη Μελβούρνη, στις 23 Ιανουαρίου.

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Επέστρεψε με νίκη η Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα