Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον καπνό

Υποχώρησαν οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία και ολοκληρώθηκαν on time τα προκριματικά του Australian Open

Μεγάλη ανησυχία είχε προκαλέσει σε όλους και κυρίως στους ίδιους τους αθλητές, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι τενίστες στις δύο πρώτες ημέρες των προκριματικών αγώνων, την περασμένη Τρίτη-Τετάρτη.

Η εικόνα της Νταβίλα Γιακούποβιτς να καταρρέει στο court, να μην μπορεί να αναπνεύσει και εν τέλει να εγκαταλείπει τον αγώνα της, έχει κάνει το γύρο του κόσμου και θορύβησε πολύ τους αθλητές που αναρωτήθηκαν πως θα παίξουν

τένις σε τέτοιες συνθήκες.

Η εβδομάδα κύλησε λίγο καλύτερα ενώ το Σάββατο (18/01) η κατάσταση ήταν αρκετά καλύτερη στη Μελβούρνη με αποτέλεσμα οι προκριματικοί αγώνες να ολοκληρωθούν κανονικά και στην ώρα τους.

Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Βικτώρια, χαρακτήρισε “καλή” την κατάσταση του αέρα το πρωί του Σαββάτου και “μέτρια” το απόγευμα.

Ο Ντένις Σαποβάλοφ είχε δηλώσει ότι θα αρνούνταν να μπει στο γήπεδο εάν αναγκαστεί να αγωνιστεί σε κακή ποιότητα αέρα και πιστεύει ότι και άλλοι κορυφαίοι παίκτες στο τουρνουά θα πράξουν το ίδιο, προστατεύοντας την υγεία τους.

“Δεν θέλω να διακινδυνεύσω τη ζωή μου, να διακινδυνεύσω την υγεία μου να παίζω σε αυτή την κατάσταση όταν μπορώ να παίξω για τα επόμενα 10-15 χρόνια”, δήλωσε το Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Περισσότεροι από 100 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία το Σάββατο, παρά τις καταιγίδες που μαστίζουν τώρα πολλές από τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που έχουν σκοτώσει 29 ανθρώπους και εκατομμύρια ζώα από τον Σεπτέμβριο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ που βρίσκεται στο συμβούλιο των παικτών, δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα νωρίτερα την εβδομάδα ήταν η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ διοργανωτών και παικτών.

“Πήγα και μίλησα με τους διοργανωτές την πρώτη ημέρα, την Τρίτη όταν η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή. Μίλησα και την Τετάρτη που συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση με τον καπνό. Τους είπα ότι είμαστε μπερδεμένοι και ότι δεν έχουμε μια ξεκάθαρη, επίσημη και επιστημονικά έγκυρη άποψη για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παίζουμε σε αυτές τις συνθήκες”

Το ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του Ράφαελ Ναδάλ.

“Πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς. Αν οι γιατροί λένε ότι μπορούμε να παίξουμε, να παίξουμε. Αν οι γιατροί λένε ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτές τις συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να παίξουμε”

Το Australian Open 2020 ξεκινάει τη Δευτέρα 20/01, με τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Τσιτσιπά, Σ.Γουίλιαμς και Οσάκα να ξεχωρίζουν στην πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον καπνό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα