Εν αναμονή κωδικού αθλήματος για Padel

20:36 9/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Η ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για το άθλημα του Padel στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει επιπλέον ανάγκες προκειμένου να θωρακιστεί θεσμικά και να αποκτήσει μια πιο δομημένη και επαγγελματική προσέγγιση.

Πρόσφατα, ο Αντώνης Ασημακόπουλος, πρώην τενίστας και προπονητής padel, εξέφρασε την απόγνωσή του για το γεγονός ότι το άθλημα στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω κι αυτό δεν του δίνει την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό του για να γίνει επαγγελματίας αθλητής.

Το πρόβλημα που ανέδειξε ο Ασημακόπουλος, έχει να κάνει με την

αναγνώριση του padel ως άθλημα προκειμένου να δημιουργηθούν όμιλοι και να μπορούν να πιστοποιούνται αθλητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24, η διαδικασία για αθλητική αναγνώριση μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχει ήδη ξεκινήσει και είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει κωδικό αθλήματος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο προς την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Βέβαια, από τον ανοιχτό δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπάρχει μεγάλη απόσταση ενώ σίγουρα οι βουλευτικές εκλογές δεν βοηθάνε προς την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πηγές από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης που έχει πάρει υπό την αιγίδα της το νέο άθλημα, στην επόμενη σχολή προπονητών, θα υπάρχει και η ειδικότητα του Padel.

The post Εν αναμονή κωδικού αθλήματος για Padel appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα