Κάρλος Αλκαράθ: Ο δρόμος για την επιστροφή στο No1

19:21 9/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Η κατάσταση για τη μάχη του No1 κόσμου τις επόμενες δύο εβδομάδες, βρίσκεται στα χέρια του Κάρλος Αλκαράθ. Εφόσον ο Ισπανός φτάσει μέχρι τέλους στο Indian Wells και κατακτήσει το τουρνουά, στις 20 Μαρτίου ανεβαίνει επίσημα εκ νέου στην κορυφή. Εάν διαγράψει οποιαδήποτε άλλη πορεία, τότε ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα συνεχίσει να διατηρεί τα ηνία της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 19χρονος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του tour που κατακτά την κορυφή, στην οποία μάλιστα

παρέμεινε για 20 διαδοχικές εβδομάδες, κρατώντας την πρωτιά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και να φτάσει στην κατάκτηση του Indian Wells, η διαδικασία υπεράσπισης δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, μιας και με την είσοδό του στο επόμενο 1000άρι masters (Miami Open), θα πρέπει να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία με την περσινή, ήτοι να κατακτήσει κι εκεί τον τίτλο!

Από την Παρασκευή ξεκινάει η κούρσα του Καρλίτος στον 2ο γύρο του Indian Wells και περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι Κοκκικάκης – Χολτ. Το σίγουρο είναι πως θα αντιμετωπίσει έναν δυναμικό και ευρυρφασματικό server στο πρώτο του παιχνίδι στις σκληρές αμερικανικές επιφάνειες.

Από εκεί και πέρα, η λογική δείχνει τον Τάλον Γκρίκσπουρ στον 3ο γύρο και έναν εκ των Καρένο Μπούστα – Άντι Μάρεϊ στον 4ο. Ο επίσημος λογαριασμός του US OPEN στα social media, στο bracket που ανήρτησε, «έδειξε» προημιτελικά με Αλιασίμ, ημιτελικό με Φριτζ και τελικό με Τσιτσιπά!

If Carlos Alcaraz can navigate this possible at Indian Wells, he'll return to World No. 1. pic.twitter.com/t5wSZc4LMd

US Open Tennis (@usopen) March 8, 2023

Όπως και να ‘χει, η διαδικασία για τον Καρλίτος δεν θα είναι εύκολη. Ναι μεν ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος, αλλά η μετάβαση από δύο διαδοχικά χωμάτινα τουρνουά, στα hard courts της Καλιφόρνια απαιτεί άμεση προσαρμογή, καλή επαφή και διαφοροποίηση στα χτυπήματα σε πολύ μικρό διάστημα.

Επιπλέον, αποτελεί ερωτηματικό ο τραυματισμός του στον μηρό. Ο ίδιος στις δηλώσεις του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω είμαι ένας καλός παίκτης στα hard courts, όμως θεωρώ πως δεν είμαι το φαβορί για να κερδίσω το τουρνουά, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα σε τέτοιες επιφάνειες». Υπενθυμίζουμε πως ο Ισπανός No2 απουσίασε από το πρώτο Grand Slam της σεζόν στην Αυστραλία.

Στον αντίποδα, στο κόλπο του No1 βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ξεκινάει το ταξίδι του στη Sunshine Double με 135 πόντους για υπεράσπιση. Εάν κερδίσει έναν από τους δύο τίτλους και φτάσει σε έναν τελικό, τότε πατάει για πρώτη φορά στην καριέρα του την κορυφή.

Θάνος Καλόγηρος

The post Κάρλος Αλκαράθ: Ο δρόμος για την επιστροφή στο No1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα