“Έκλεισε” τον τελικό με Τσιτσιπά ο 1000άρης Τζόκοβιτς (vids)

Την 1000στή νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας με straight sets του Κάσπερ Ρουντ στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Rome Masters.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, μετά από μια ώρα και 43 λεπτά αγώνα, έφτασε στη νίκη επί του Νο5 του ταμπλό με 6-4, 6-3 και “σφράγισε” τη ματσάρα με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον σπουδαίο τελικό της Κυριακής (15/5).

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση από τον 34χρονο Σέρβο, που αυτή την εβδομάδα

έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, μιας και θυμίζει τον παλιό, καλό Νόλε. Για 1η εβδομάδα μέσα στο 2022, δείχνει να παίζει τένις πραγματικά υψηλού επιπέδου, που αρμόζει στον ίδιο.



Πιο πρόσφατο θύμα του, έπεσε ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος δεν βρήκε αντίδοτο στο εξαιρετικό παιχνίδι του Τζόκοβιτς και κέρδισε μόλις επτά games στο ματς, μη καταφέρνοντας να προκριθεί στον παρθενικό τελικό της καριέρας του σε χωμάτινο Masters.

Αντιθέτως, ο Νόλε θα αγωνιστεί την Κυριακή στον υπ’ αριθμόν 54 Masters τελικό, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του 6ου Italian Open της καριέρας του. Για 12η φορά θα παίξει ματς-τίτλου στη Ρώμη ο Νο1 του ταμπλό, μετρώντας μέχρι στιγμής ρεκόρ 5-6.

Πέρυσι, είχε ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό, όμως φέτος, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, θα έχει την ευκαιρία να φτάσει τους 38 Masters τίτλους.

THIS. From THERE @DjokerNole #IBI22 pic.twitter.com/UTLdHjaHt7

Tennis TV (@TennisTV) May 14, 2022

Για να αποκλείσει τον Ρουντ, ο… 1000άρης πλέον, Τζόκοβιτς, κέρδισε 35/51 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε 4/9 break points, περιορίζοντας τον Ρουντ μόλις σε ένα break στο ματς (στο 5-2 του 1ου set).

Ο Σέρβος ήταν κυνικός, ανέβαζε τον ρυθμό του όποτε χρειαζόταν και “έκλεισε” το ματς με τρία σερί κερδισμένα games, μετατρέποντας το 3-3 του 2ου set, σε 6-3.

Αν και ο Νορβηγός έπαιξε με 75% επιτυχία πίσω από το 1ο σερβίς δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τις απίθανες επιστροφές του Νόλε, ο οποίος από ένα σημείο και μετά, απλά… ήξερες, ότι θα απειλήσει το service game του Ρουντ.

Σε παθητικό ρόλο και μην έχοντας ενέργεια να ματσάρει τον αντίπαλό του, ο Νο10 τενίστας του κόσμου, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Τζόκοβιτς και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση της Ρώμης, από τα ημιτελικά.

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post “Έκλεισε” τον τελικό με Τσιτσιπά ο 1000άρης Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα