Είναι η χρονιά του: Δεύτερος τίτλος για τον Τσεκινάτο! – VIDEO

Ο Μάρκο Τσεκινάτο έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους φέτος. Ο 26χρονος Ιταλός κέρδισε ΚΑΙ τον Γκουίντο Πέγια χωρίς(!) να χάσει σετ στον τελικό του χωμάτινου Croatia Open στο Ούμαγκ και κατέκτησε εντυπωσιακά τον δεύτερο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του…

Είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και αυτό φαίνεται. Ο Μάρκο Τσεκινάτο πηγαίνει από την μια επιτυχία στην άλλη φέτος στην χωμάτινη επιφάνεια. Αυτήν την φορά, με μια εξαιρετική εμφάνιση

ο Ιταλός κέρδισε τον Γκουίντο Πέγια στον μεγάλο τελικό του 250αριου τουρνουά στο Ούμαγκ της Κροατίας, κατακτώντας το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ο 26χρονος πραγματοποιεί μακράν την καλύτερη σεζόν της ζωής του, πανηγυρίζοντας την Κυριακή τον δεύτερο ΑΤΡ τίτλο του για φέτος, αλλά και γενικότερα στην καριέρα του, μετά την μεγάλη του επιτυχία νωρίτερα μέσα στην χρονιά, στην Βουδαπέστη.

Αντίπαλος του ημιφιναλίστ του φετινού Roland Garros στον τελικό του θεσμού στην Κροατία, ήταν ο φορμαρισμένος Αργεντινός Νο72 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ Γκουίντο Πέγια, όμως ο Τσεκινάτο κέρδισε για τρίτη σερί φορά χωρίς να χάσει σετ στο τουρνουά και με 6-2, 7-6(4) στέφθηκε πρωταθλητής.

Umag CHAMPION

Italy’s Marco Cecchinato wins his 2nd ATP title of 2018 with a 6-2 7-6(4) win over Guido Pella.#atpumag pic.twitter.com/u4IExPVBXS

Tennis TV (@TennisTV) 22 Ιουλίου 2018


Εκτός αυτού πάντως, το Νο27 στον κόσμο αυτήν την στιγμή Μάρκο Τσεκινάτο, εξασφάλισε και νέο ρεκόρ καριέρας για την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Ιταλός θα κερδίσει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα φτάσει στο Νο22, πιο κοντά από ποτέ στο Top20 του κόσμου.

Από την άλλη πλευρά, την συνεχώς αυξανόμενη πορεία του επιβεβαίωσε και αυτήν την εβδομάδα ο Γκουίντο Πέγια, ο οποίος όμως έμεινε με την πικρία της ήττας στον τελικό.

Ο Αργεντινός θα “αναρριχηθεί” 15 θέσεις ανεβαίνοντας στο Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης την Δευτέρα, όμως σίγουρα αυτήν η άνοδος δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό του Πέγια μετά την ήττα από τον Τσεκινάτο, μιας και ήταν η τρίτη ήττα του 28χρονου σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, μετά από αυτές σε Ρίο Ντε Τζανέιρο(2016) και Μόναχο(2017).

Ο Πέγια δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη τίτλο στην καριέρα του, αν και είχε τις ευκαιρίες του σε τρία ματς-τελικούς σε θεσμούς που πραγματοποιήθηκαν στην χωμάτινη, αγαπημένη του επιφάνεια.

Κυριακή 22/7: Τελικός Croatia Open
Cecchinato (Italy) beat Pella (Argentina) 6-2, 7-6(4)

CROATIA OPEN DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Είναι η χρονιά του: Δεύτερος τίτλος για τον Τσεκινάτο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα